Mijn Zaak Lansingerland KRANT NR 10 - JUNI 2018

Restaurant Achteraf

Verveling zit niet in zijn bloed. Aanvankelijk maakte Dirk Braam carrière in de reiswereld.
In 2006 gooide hij het roer volledig om en lanceerde hij een website die alle restaurants
in Europa in beeld bracht. Rond 2011 vestigde hij zich op het Griekse eiland Lesbos waar hij de openlucht discotheek Oxy begon. “Als je doet wat je echt leuk vindt, is het vaak succesvol,” vertelt Dirk die samen zijn goede vriend en aannemer Rob van Beek in november 2017 besloot
het avontuur aan te gaan met de realisatie van Restaurant Achteraf.

Verborgen parel aan de Dorpsstraat creëert pure beleving & een unieke smaaksensatie!

“Het voormalig pannenkoekenhuis en barbecuerestaurant werden samengevoegd, letterlijk tot op het beton gestript en vervolgens stap-voor-stap weer opgebouwd. Alles wat je hier ziet, hebben we zelf bedacht en gemaakt behalve de stoelen,” aldus Dirk. Het resultaat is een sfeervolle ambiance met verrassende details. Zo werd de witte buitenmuur van het ruime buitenterras met een prachtig uitzicht op het Wilhelminapark bekleed met boomstamdelen. Een vlonder aan het water maakt het ultieme terrasplaatje compleet. Ook het café en het restaurant die aan elkaar grenzen, ademen één en al sfeer uit. De toepassing van materialen zoals hout, koper, boomschors, metaal en (natuur) steen in combinatie met hoge en lage tafels, comfortabele leren vintage barkrukken & eetstoelen en de subtiele verlichting creëren een buitengewoon intieme uitstraling. 

Restaurant Achteraf

UNIEKE HANDGEMAAKTE HOUTSKOOLGRILL IS EYECATCHER!
“Grillmaster Alberto, de Franse chef Marc en alleskunner Patrick verstaan de kunst van het verwennen. Goed gereedschap is echter het halve werk. Op onze handgemaakte drie meter lange houtskoolgrill uit Madrid tovert Alberto met zijn team de sappigste vlees- en visgerechten op tafel. Van entrecote, ribeye, T-Bone steak, heerlijk malse ossenhaas t/m de spareribs van Sjors uit Leiden. Van verse tonijn, zalm t/m gamba’s op de grill die de prijs van vieze vingers meer dan waard zijn. Unieke smaaksensaties van topkwaliteit. Je proeft gewoon het verschil. Vegetariërs komen hier volop aan hun trekken met o.a. supergezonde quina burgers op zeekraalbol, nacho’s todos, een geitenkaas wrap en klassieke salades. Verrassende bij- en nagerechten complementeren het geheel. Ook voor kinderen serveren we smakelijke menu’s.” 

GOEDE SFEER IS ESSENTIEEL
“Naast een sfeervol terras wilden we een café dat overliep in een restaurant. Dan kun je in een relaxte omgeving wachten op je tafelgenoten en alvast wat drinken aan de bar tegen acceptabele prijzen. Zo kost een biertje maar €1,50 en een goed glas wijn of rosé €2,70. Het idee van een eetcafé dus. Op de eerste verdieping met balkon bieden we ruimte voor besloten lunches, vergaderingen en feesten. Wij willen pure beleving uitstralen. Je moet het hier gewoon naar je zin hebben,” benadrukt Dirk nogmaals. “Niet voor niets hebben we de keuken helemaal open gemaakt. Iedereen kan zien wat er gebeurt. Uiteindelijk moeten onze gasten hier een fijn gevoel beleven. Daar draait het om! ”

Dorpsstraat 97P
2712 AE Zoetermeer
T    079 - 303 07 27
E    info@restaurantachteraf.nl
W   www.restaurantachteraf.nl