Mijn Zaak Zoetermeer magazine-nr-2-april-2020

de gouden sleutel

‘Bij mij valt toch niets te halen.’ Die zin hoort René Weststrate van De Gouden Sleutel vaker dan hem lief is. In elk huis valt namelijk wel iets te halen. Een tablet, telefoon of iets met emotionele waarde. De kans op een inbraak kun je sterk verminderen door een goede beveiliging. Dan voel je je ook echt veilig thuis en dat is misschien nog wel het belangrijkst.

Veilig voelen in je eigen huis, dat wil toch iedereen?

Bij thuiskomst staat een deur of raam open. Binnen is het een rommeltje, overal liggen jouw spullen. Wat is er allemaal meegenomen? De materiële schade is vaak verzekerd, maar de emotionele schade is vaak vele malen groter. Voor niemand is het een fijne gedachte dat er iemand in jouw woning is geweest. “Het spaarpotje op de kinderkamer met daarin tien euro kan meegenomen worden of kapot worden gegooid. Dat kan emotionele waarde hebben, omdat het kind het van opa of oma heeft gehad. Je hoeft geen honderden euro’s aan beveiliging uit te geven. Voor ongeveer 200 euro heb je al een extra slot, met veiligheidsbeslag en kerntrekbeveiliging, op de voor- of achterdeur. Dat is vooral een aanrader bij een appartement”, laat René weten.

de gouden sleutel

VEILIG VOELEN
Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging… geen idee waar het over gaat? Hoeft ook niet. René regelt het voor je. Heb je twijfel over de beveiliging in jouw huis? Een beveiligingsspecialist van De Gouden Sleutel kan vrijblijvend langskomen om advies te geven. “Bergingen worden tegenwoordig vergeten, maar daarin wordt juist ingebroken om bijvoorbeeld dure elektrische fietsen te stelen”, aldus René.

VAN ALLES WAT
Kijk eens rond in de winkel van De Gouden Sleutel in de Dorpsstraat 158 en je ziet overal sloten, alarmsystemen, toegangscontroles en intercomsystemen. “Wij werken met alles dat met toegang, een deur of entree, te maken heeft. Van een hangslot tot een kluissleutel. Zo hebben we ook elektrische toegangscontrolesysteem met een cijfercode, tag, pas of vingerscan.”

POLITIEKEURMERK
De Gouden Sleutel kan ervoor zorgen dat jouw woning voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), een basisbeveiliging voor alle bereikbare ramen en deuren in een woning. Uit onderzoek is gebleken dat woningen die zijn beveiligd volgens het PKVW maar liefst 85% minder kans hebben op inbraak. Ook het keurmerk Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) op deurbeslag is belangrijk. De sterren hierop staan voor de inbraakwerendheid. 1 ster betekent: dit product is niet zelfstandig inbraakwerend, 2 sterren betekent: dit product is 3 minuten inbraakwerend en 3 sterren betekent dat dit product 5 minuten inbraakwerend is. Hoeveel sterren staan er op jouw deurbeslag?

TELEFOON
Een camera- of alarmsysteem kan bijdragen aan het veiligheidsgevoel. Met een camerasysteem zie je wie er inbreekt en een alarmeringssysteem alarmeert je als de inbreker binnen staat. Tegenwoordig word je hiervan op de hoogte gebracht via jouw smartphone. “Dat willen steeds meer klanten. Ze willen zien wat er allemaal in huis gebeurt. Zo krijg je een appje wanneer een deur in huis opengaat. In de toekomst gaan we zulke innovaties steeds vaker zien.”

De Gouden Sleutel is gespecialiseerd in het leveren en installeren van beveiligingsproducten voor bedrijven en particulieren.

DE GOUDEN SLEUTEL
Dorpsstraat 158
2712 AP Zoetermeer
079 - 316 02 74
info@goudensleutel.nl
www.goudensleutel.nl