Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 5 - NOVEMBER 2020

van dongen

Niets duurt eeuwig. De dood is onlosmakelijk verbonden aan het leven. We ontkomen er niet aan. Vroeg of laat moeten we afscheid nemen van onze dierbaren. De impact is enorm en de tijd staat even stil. Afscheid nemen is moeilijk en zwaar. Heftige emoties komen los en je leven staat op zijn kop. Tegelijkertijd moet er snel en efficiënt veel geregeld worden voor het onver-mijdelijke afscheid. Een mooi afscheid is belangrijk voor de rouwverwerking, maar is dat in deze bizarre tijd die Covid-19 veroorzaakt nog wel mogelijk?

Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum creëert afscheid met karakter!

Ruim vijftien jaar geleden besloot Iwan van Dongen in Zoetermeer voor zichzelf te beginnen. “Mijn ouders hadden in Brabant een uitvaartonderneming, maar toch koos ik op een gegeven moment mijn eigen pad. Een kwestie van andere inzichten. Naar mijn idee moet een uitvaart passen bij de persoonlijkheid van de overledene. Zo kun je door goed te luisteren naar de familie iedere uitvaart uniek en persoonlijk maken. Een afscheid met karakter,” vertelt Iwan. Lukt dat nu nog? “Ondanks alle coronabeperkingen zijn er genoeg opties om een bijzondere en persoonlijke uitvaart te verzorgen,” vervolgt hij. “Het maximaal aantal personen dat aanwezig mag zijn, kan echter na iedere persconferentie anders zijn. Sowieso moeten de aanwezigen anderhalve meter afstand van elkaar houden. Ook catering is na de uitvaartplechtigheid nog mogelijk! Door de coronabeperkingen vinden sommige uitvaartplechtigheden in besloten kring plaats. Via een livestream kunnen belangstellenden het afscheid alsnog meemaken. Zo kan iedereen erbij zijn.”

van dongen

EIGEN UITVAARTCENTRUM IS UNIEK
“Als mensen voor het eerst ons uitvaartcentrum van 1000 m² aan het Bredewater bezoeken, zijn ze verrast door de inrichting van de condoleanceruimte, de aula, de multiculturele aula waar vuur- en offerdiensten gehouden kunnen worden en de vijf rouwkamers. De ruimtes stralen sfeer, warmte en rust uit. We beschikken dus als enige particuliere uitvaartonderneming in Zoetermeer over een eigen uitvaartcentrum, huisdrukkerij en rouwauto. Daardoor kunnen we veel flexibeler inspelen op allerlei wensen. Zo beschikken we over een sleutelkamer, zodat nabestaanden met een eigen toegangssleutel op elk gewenst tijdstip gedurende 24 uur op bezoek kunnen komen. Indien er een beperkt aantal personen is toegestaan, kan er een intieme setting ontstaan die als zeer prettig wordt ervaren. Als de uitvaartplechtigheid in onze aula iets uitloopt, dan gaan we er flexibel mee om. Uiteraard kunnen mensen er ook voor kiezen om ons de uitvaartdienst op een andere locatie, bij begraafplaats of crematorium te laten verzorgen. Uiteindelijk gaat het om een afscheid met karakter, dat is onze uitdaging!”

VAN DONGEN UITVAARTZORG & UITVAARTCENTRUM
Iwan van Dongen en zijn team nemen alle zorg uit handen rondom de uitvaart. Op werkdagen zijn wij tussen 9.00 en 17.00 uur op kantoor aanwezig. Telefonisch zijn wij zelfs 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend. Kijk voor meer informatie op de website van Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum.

Bredewater 20a
2715 CA Zoetermeer
079 – 343 43 03
info@vduz.nl
www.vduz.nl