IMPLANTOLOGIE ZOETERMEER

Een compleet, gezond gebit is niet vanzelfsprekend. Door verschillende oorzaken kunt u tanden en/of kiezen inclusief de wortels verliezen, zoals een val, ernstig tandbederf, het ontbreken van tandkiemen, een tandvleesziekte of slijtage. Gelukkig kunnen de ontbrekende wortels tegenwoordig vervangen worden door geavanceerde tandheelkundige implantaten. Dat was duizenden jaren geleden wel anders. Wist u bijvoorbeeld dat de Maya’s ontbrekende tanden opvulden met schelpen? Ook de oude Egyptenaren herstelden hun gebit met handgeslepen ivoor of tanden van andere mensen.

Uw implantaat in ervaren en vertrouwde handen!

In 1952 ontwikkelde een Zweedse orthopedisch chirurg het wortelvormige implantaat dat de afgelopen decennia uitgroeide tot de meest gebruikte tandimplantaat. “Een implantaat is simpel gezegd een kunstwortel in de vorm van een kleine titanium of keramische schroef,” vertelt tandarts en implantoloog Zia Ladrak die in 2012 Implantologie Zoetermeer oprichtte naast zijn Tandartspraktijk Dentalmind. Hoe werkt een implantaat eigenlijk? “Onder lokale verdoving plaatsen we een implantaat in het kaakbot, waarna de eigen botcellen tegen het implantaat aangroeien. Zo ontstaat er na verloop van tijd een stevige verbinding met het kaakbot. Vervolgens kunnen we een voorziening op het implantaat creëren zoals een kroon, een brugconstructie of een klikgebit. De functie van de wortel is dus volledig overgenomen door het implantaat. Het resultaat is een gezond en stralend gebit, waarmee mensen weer zorgeloos kunnen lachen.” Als erkend NVOI implantoloog voldoet Zia aan strenge voorwaarden. Ook was hij jarenlang docent implantologie voor masterstudenten tandheelkunde aan de ACTA. Uw implantaat is dus in ervaren & vertrouwde handen!

IMPLANTOLOGIE ZOETERMEER

VOORDELEN IMPLANTAAT
“Voor een vaste voorziening kunnen mensen kiezen uit een brugconstructie of een implantaatgedragen constructie. Voor de brugconstructie moeten we buurelementen bijslijpen en bekronen, zodat we de ontbrekende tand en/of kies kunnen vervangen. De buurelementen zijn veelal gezond, waarbij we het tandweefsel opofferen. Bij een implantaatbehandeling is hier geen sprake van. Het tandvlees vormt zich rond de kroon en de implantaat gedragen kroon behoudt zijn natuurlijke uiterlijk. Als u een tand of kies dreigt te verliezen is goede informatieverstrekking over de gevolgen heel belangrijk. Hoe zit het met de kauwfunctie en de schoonheid van het gebit? Met de plaatsing van een implantaat kunnen wij de balans van het gebit herstellen en behouden. De (eigen) tandarts is dé aangewezen persoon om zijn patiënten te informeren over de gevolgen van een ontbrekend element. Onze samenwerking met diverse tandartspraktijken is dan ook uitstekend.”

WERKWIJZE
“De intake duurt ongeveer een half uur en focust zich op het verzamelen en het verstrekken van informatie inclusief het maken van röntgenfoto’s. De wensen van de patiënt en de eventuele zorgvraag van de tandarts staan centraal. Uiteraard bespreken we de algemene risicofactoren, alternatieven en meerdere opties. Soms is er aanvullend onderzoek nood-zakelijk, wanneer blijkt dat de kaak niet hoog of breed genoeg is. Goede voorbereiding is daarom essentieel, bijvoorbeeld met 3D technologieën en/of intensief overleg met de tandtechniekers in het naastgelegen pand.

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN
“Vorig jaar hebben we €10.000 opgehaald met de Run voor Kika in Amsterdam. In samenwerking met “Wereldouders” gaat onze collega Willibrord Engbers van 7 t/m 23 maart 2019 naar Bolivia om daar in een kindertehuis de gebitten van ongeveer 120 kinderen te controleren en zo nodig te behandelen. We blijven ons dus inzetten voor diverse goede doelen,” besluit Zia. 

IMPLANTOLOGIE ZOETERMEER
Toe aan implantaten? Bel vrijblijvend voor meer informatie en/of maak een afspraak voor een intake! Erkend door NVOI, uw waarborg voor kwaliteit. 

Paletsingel 118
079 – 363 44 20
info@implantologiezoetermeer.nl
www.implantologiezoetermeer.nl