Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2019

indofoods

Liefhebbers van ‘Indo food’ opgelet! Binnenkort kun je smullen. Bas Aartsen van IndoSnacks uit Zoetermeer en Jeffrey Wener van Sticky Rice uit Den Haag werken al enkele jaren als cateraars samen. De twee kennen elkaar al 25 jaar, hebben samen meer dan 45 jaar ervaring, en zagen hun bedrijven groeien tot gevestigde namen. Toch hadden zij de droom om samen een nieuwe stap te zetten: een eigen restaurant. Aan de Wattstraat 48A presenteren zij vanaf begin april hun nieuwe concept: Indofoods.

Traditionele smaken uit de Gordel van Smaragd, met passie en een flinke scheut liefde

Een restaurant, bezorgen, afhalen en uiteraard catering. Het kan allemaal bij Indofoods. Het gezamenlijke project van Bas en Jeffrey. “Eigenlijk is het een logische stap”, vindt Jeffrey. “We hebben allebei onze eigen cateringbusiness, maar dat heeft veel raakvlakken. Bovendien werken we al samen en wilden graag de krachten bundelen.” Bas vult aan: “De vraag kwam ook vanuit de markt. Ik stond met IndoSnacks op Zoetermeer Culinair en de reacties waren lovend. Klanten vroegen toen waar zij die gerechten konden eten of afhalen, dan moest ik zeggen dat ik uitsluitend catering deed. Bij Indofoods kan iedereen binnenlopen, bestellen en meteen hier eten of meenemen.”

indofoods

ONVERVALSTE KEUKEN
Maar wat kunnen we verwachten van Indofoods? Herkenbare Indonesische gerechten. Denk hierbij aan bites, zoals loempia’s en spekkoek, of soepen, belegde broodjes, maar ook saté en schotels met nasi goreng en kip cashew én rijsttafels. “Wij werken met traditionele smaken en verse ingrediënten, maar wel betaalbaar. Wij bieden de onvervalste keuken zoals in Indonesië. Daarnaast kunnen wij door onze cateringachtergrond restaurantkwaliteit in de huiskamer brengen. Als de Indische tantes het eten goedkeuren, weet je dat het goed zit”, zegt Bas lachend. Jeffrey: “In het restaurant hebben we een open keuken voor interactie met de gasten. Ook kan iedereen zien hoe wij saté roosteren op een vapogrill, voor een extra stukje beleving. Eten moet een feestje zijn en begint met je ogen. Het moet visueel aantrekkelijk zijn.” 

MET RIJSTLEPEL INGEGOTEN
Bij zowel Bas als Jeffrey stroomt Indonesisch bloed door de aderen. “Wij hebben de Indonesische keuken met de rijstlepel ingegoten gekregen”, zegt Jeffrey met een knipoog. “Bij ons thuis draaiden vroeger drie keukens. Die van mijn moeder en mijn twee oma’s, die bij ons in huis woonden. Zij produceerden ook voor toko’s in de buurt. We waren de hele dag met eten bezig. Ook als ik bij familie in Indonesië op bezoek ben, gaat het de hele dag over eten. Dat is daar zó belangrijk.” Bas beaamt de woorden van zijn zakenpartner en voegt toe: “Wandelend op de Pasar Malam in de Dorpsstraat, misten we de beleving, sfeer en liefde voor het eten. Dat vond ik echt zonde. Het is een stukje cultureel erfgoed.” Het splinternieuwe restaurant van Indofoods biedt wél de mooie smaken uit de Gordel van Smaragd, met passie en een flinke scheut liefde. Selamat makan!

Wattstraat 48A
2723 RC Zoetermeer
079 - 200 20 70
info@indofoods.nl
www.indofoods.nl

LIKE US ON FACEBOOK: 
facebook.com/indofoods079