Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 4 SEPTEMBER 2019

dutchbrickx

Sinds 2012 is Martin Verschut, die een bouwkundig commerciële achtergrond heeft, als verhuurmakelaar actief in de regio Haaglanden. Onder de naam Dutch Brickx Real Estate is hij en zijn team uw vertrouwde verhuurpartner voor de zorgeloze verhuur én beheer van uw onroerend goed. Hij focust zich voornamelijk op de tijdelijke verhuur van gestoffeerde en gemeubileerde woningen in de vrije sector. Martin: “Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. We zoeken mensen die tijdelijk of langdurig hun woning willen verhuren. Dat kunnen particuliere beleggers of zakelijke investeerders zijn of mensen die voor hun werk een bepaalde periode in het buitenland verblijven.”

Tijdelijk of langdurig uw woning verhuren?

“De markt voor woningverhuur is op dit moment uitstekend. Het aanbod is beperkt en de vraag is groot. Kortom, er zijn huurders genoeg en het kan dus financieel zeer aantrekkelijk zijn om je woning te verhuren. Maar hoe pak je dat aan en hoe vind je betrouwbare huurders? Welke huurprijs is reëel? Potentiële verhuurders komen met logische vragen die stap voor stap aan de orde komen. Zorgeloos verhuren is immers onze expertise. Het complete verhuurproces is in vertrouwde handen door onze ruime ervaring en ons uitgebreide netwerk. Daarbij is een betrouwbare en kredietwaardige huurder essentieel. Bovendien bespreken we de juridische en fiscale consequenties, zodat verhuurders niet voor verrassingen komen te staan. Bij de zoektocht naar de ideale huurder gaan we dus niet over één nacht ijs en daarbij heeft de verhuurder altijd het laatste woord.”

dutchbrickx

REËLE VERHUURPRIJS
“Spaargeld op de bank levert nauwelijks meer iets op. Voor zakelijke investeerders en particulieren kan verhuren dus een lucratieve inkomstenbron zijn. Een inventarisatiegesprek is de start van de verhuurproces. De bepaling van een reële huurprijs is afhankelijk van diverse factoren zoals de locatie, het aantal m² en de staat van het verhuurobject. Hoe zien de badkamer en keuken eruit? Welke vloerbedekking ligt er? Want in principe verhuren we alleen gestoffeerde en gemeubileerde woningen inclusief vloerbedekking, raambekleding en vaste lichtarmaturen. Soms adviseren we een eenvoudige aanpassing voor een betere verhuurbaarheid en/of verhuurprijs. Uiteraard vindt de waardebepaling van de verhuurprijs op locatie plaats. In het hele proces van verhuur is de wens van de verhuurder leidend. Bij onze bemiddeling draait alles om de juiste match tussen huurder en verhuurder!” 

ACTIEF VAN A(LKMAAR) T/M Z(OETERMEER)
“We zien dat steeds meer expats kiezen voor Zoetermeer. Naast het groeiend aantal bedrijven in Zoetermeer waar expats werkzaam zijn is er namelijk ook een stijgende overloop van woningzoekers vanuit Den Haag en Rotterdam, omdat de huurprijzen daar aanzienlijk hoger zijn. We zijn actief in een grote regio, dat is een voordeel voor onze verhuurders. Mensen die uit het buitenland komen en in Den Haag of Rotterdam gaan werken, denken in eerste instantie niet aan de omliggende plaatsen. Ze komen met specifieke woonwensen die wij vervolgens inventariseren. Op het moment dat de ideale woning in bijvoorbeeld Den Haag of Rotterdam niet beschikbaar is, wijken we uit naar bijvoorbeeld randgemeenten zoals Zoetermeer. De iets langere reisafstand blijkt voor expats totaal geen probleem te zijn. Alle grote steden in de randstad zijn immers snel bereikbaar.”

Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer 
085 - 7500 479
info@dutchbrickx.nl
www.dutchbrickx.nl