Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 5 - NOVEMBER 2020

TICO SCHOENMAKERIJ

Tico Roozendal. Welke Zoetermeerder kent hem niet? Met de filialen van zijn Tico Schoenmakerij is hij in Oosterheem, Meerzicht en Stadshart bijna overal in de stad te vinden. Met de nieuwste vestiging in de AH-Passage onderscheidt de Meester Schoenmaker zich met exclusieve materialen.

Tico met nieuwe schoenmakerij aanwinst voor de AH-Passage

Het liefst had Tico zijn schoenmakerij in het stadscentrum feestelijk geopend. Het coronavirus stak daar afgelopen januari echter een stokje voor. Desondanks is Tico trots op de aanwinst voor het Stadshart. “Ik wilde een groot feest geven, met enkele BN’ers”, geeft Tico glimlachend toe. Eerder kwamen bijvoorbeeld profvoetballer Leroy Fer en GTST-acteur Everon Jackson Hooi, beter bekend als Bing, naar zijn winkels voor evenementen. “Maar door de coronamaatregelen moest daar helaas een streep doorheen.”

ALTIJD IN TOPCONDITIE
Een feestelijke opening met beroemde gasten zou goed passen bij de schoenmakerij met luxe materialen. “We werken hier met de producten van het exclusieve merk Saphir”, zegt Meester Schoenmaker Tico, die zijn steun geeft aan
de Voedselbank, Stichting DaDa en zijn eigen jongeren- en ouderenproject. “Van lotions, schoencrème en cleaners tot borstels. Wij hebben alles om de mooie schoenen van onder meer Greve, Van Bommel en Van Lier in topconditie te houden. Deze onderhoudsproducten zijn alleen in dit filiaal te krijgen.”

NET ALS NIEUW
“Natuurlijk hebben we ook voor gewone schoenen verschillende steunzolen, binnenzolen en schoenbedzolen. Datzelfde geldt voor wandelschoenen en damesschoenen. We kunnen zelfs dameslaarzen laten innemen of juist breder laten maken. De laars kunnen we zo speciaal op maat maken. En we kunnen schoenen altijd laten reinigen en stomen, zodat ze weer als nieuw lijken.”

TICO SCHOENMAKER

OVERAL VETERS
Tico is bovendien gespecialiseerd in veters, voor schoenen van dure merken, sneakers en kinderschoenen. “Ik heb van alles. Veters met lichtjes erin, leren veters, stretchveters, satijnenveters. En natuurlijk in veel verschillende kleuren. Ook heb ik grote rollen veters, zodat ik ze precies op maat kan knippen en je nooit meer veel te lange of te korte veters hebt.” Is jouw veter al kapot? Tico kan het uiteinde weer maken met een nieuwe veterpink, in vier verschillende kleuren.

KLAAR TERWIJL JE WACHT
Naast allerlei soorten veters vind je in de knusse schoenmakerij in de Passage ook een nieuwe lijn leren portemonnees en riemen. Ook laatstgenoemde kunnen op maat gemaakt worden. De bekendste schoenmaker van Zoetermeer kan ook naamplaten leveren en sleutels laten bijmaken. “Die worden gemaakt, terwijl de klant wacht. Een gewone sleutel, autosleutel, puntjessleutel, met of zonder certificaat.”

GOUD
In alle vestigingen komen klanten meerdere keren het woord ‘goud’ voorbij. Jaren geleden won hij goud bij een internationale vakwedstrijd, maar ook zilver en brons. Door corona ging het evenement dit jaar niet door. Volgende keer staan Tico en zijn team weer klaar om de prijzen in de wacht te slepen!

SCHOENMAKERIJ TICO ZOETERMEER
Westwaarts
2711 AD Zoetermeer
079 - 360 80 96
www.schoenmakerijtico.nl
Za. van 9.00 tot 18.00, zo. van 12.00 tot 17.00