Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 3 - APRIL 2019

Tico Meester Schoenmaker

Hij hoeft het niet te doen. Toch doet Tico Roozendal het graag. Niet voor zichzelf, maar voor de inwoners van Zoetermeer. De Meesterschoenmaker steunt veel goede doelen dankzij de trouwe klanten van zijn drie schoenmakerijen.

Tico Meester Schoenmaker: ‘Ik ben trots op deze stad’

“Ik ben trots op Zoetermeer. Ik wil graag de bewoners bedanken, want dankzij hen kan ik doorgaan met mijn goede doelen”, zegt Tico over zijn steun aan de Voedselbank, Stichting DaDa en zijn eigen jongeren- en ouderenproject. “Dankzij mijn trouwe klanten uit Zoetermeer heb ik de mogelijkheden om iets terug te doen voor de maatschappij.”

KERMIS
In oktober 2018 kwam de op Curaçao geboren Meester Schoenmaker nog in het nieuws door 40 kinderen, die het niet breed hebben, te trakteren op een middagje kermis. Het zorgde voor blije gezichten bij zowel de kids als ouders. “Ik doe het vanuit mijn hart. Het ligt in mijn karakter.”

VOEDSELBANK
Ook ging Tico weer aan de slag voor de Voedselbank. In dit geval een project met een speciaal tintje, want ongeveer tien jongeren die hij steunt helpen hem met deze actie. Zij helpen Tico bijna elke dag in de winkels, maar steken nu de handen uit de mouwen voor de Voedselbank. “Zij gaan mij helpen met het gratis repareren van schoenen voor mensen die zijn aangewezen tot de Voedselbank”, vertelt Tico. “Zo kunnen de jongeren ook zien hoe zwaar het leven kan zijn. Ik kan het niet in mijn eentje en ben blij dat de jongeren mij willen helpen.” 

JONGEREN
Tico leert enkele Zoetermeerse hangjongeren wekelijks het vak schoenmaken. Hij bezorgt ze een stageplek of zelfs werk bij een van zijn schoenmakerijen. Deze tieners heeft hij van de straat geplukt of bezorgde ouders komen naar hem met de vraag of hij kan helpen. “Dat doe ik graag”, reageert Tico. “Sommige jongens zitten in een moeilijke situatie en ik wil ze daar graag uit helpen. Ik heb het druk genoeg in de winkels, maar ik vind dit heel leuk om te doen. Ik houd ervan om anderen te helpen.”

SCHOENMAKERIJ TICO
Bij de vestigingen in het Stadshart, Oosterheem en Meerzicht kunt u terecht voor het ambachtelijk herstellen van (wandel)schoenen. 

Luxemburglaan 150
2711 EH  Zoetermeer
079 - 360 80 96
www.meesterschoenmakertico.nl

Stadshart 7 dagen per week open!