Ter Zake Het Ondernemershuis

Al vijf jaar is Ter Zake Het Ondernemershuis (TZHO) het laagdrempelige ontmoetingspunt voor ondernemers in onze stad. Dé plek waar je als onder-nemer terecht kunt met vragen en waar gemeente en ondernemers elkaar treffen. Reden genoeg voor een groot feest om het eerste lustrum te vieren. Natuurlijk mét Zoetermeerse ondernemers, startende ZZP’ers en alle partners die de successen van TZHO mogelijk maken.

Ter Zake Het Ondernemershuis 5 jaar

Het lustrumfeest was een uitgelezen kans om te netwerken met mede-ondernemers. “Lang niet elke gemeente heeft zo’n fysieke ontmoetingsplaats voor ondernemers”, vertelt Lison de Beer, manager van TZHO. “Er komen mooie zaken voort uit de samenwerking tussen gemeente, scholen en het bedrijfsleven. On Stage bijvoorbeeld, waar vmbo-leerlingen kennis kunnen maken met tal van bedrijven en beroepsmogelijkheden.” 

WEES WELKOM!
TZHO organiseert regelmatig workshops, spreekuren en andere evenementen. Voor starters, al dan niet uit een uitkeringssituatie, is er de Ondernemersschool (voorheen Eigenbaas Avondschool). Er worden ook regelmatig speedmeets en banenmarkten georganiseerd, zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer werk vinden en de werkgevers een goede werknemer. 
Loop gerust eens binnen op de Markt 3 als je plannen hebt om een bedrijf te starten of als je als ondernemer ervaringen wilt delen met professionals en collega-ondernemers. Je bent van harte welkom, bijvoorbeeld op een van de bijeenkomsten in oktober en november.

Ter Zake Het Ondernemershuis

PROGRAMMA TER ZAKE HET ONDERNEMERSHUIS - SCHRIJF JE NU IN!

15 oktober 2018 - Durf jij te vragen?
Hoe pakken andere ondernemers hun zaken aan? Hoe kan ik slim samenwerken? Welke mogelijkheden zijn er om mijn netwerk uit te breiden? Als ondernemer is het handig als je over veel verschillende onderwerpen actuele kennis hebt. Ontbreekt jou soms ook wat kennis of mis je een sparringpartner? Benut de kennis en ervaring van andere ondernemers!
Ondernemersvereniging RVOZ en gemeente Zoetermeer organiseren op maandag 15 oktober van 17.30 - 20.15 uur de kennissessie ‘Durf te vragen!’, een small business event voor startende ondernemers, zzp’ers en mkb in de regio Zoetermeer, in Ter Zake Het Ondernemershuis.

Tijdens deze inspirerende avond kun jij als ondernemer vragen stellen aan professionals en collega-ondernemers tijdens twee kennissessies. Aansluitend is er een netwerkborrel waar je volop de gelegenheid hebt om ervaringen te delen. Je ontvangt dus feedback, tips en doet nieuwe contacten op.

Aanmelden: www.smallbusinesszoetermeer.nl

9 oktober 2018 - Ondernemersschool Zoetermeer
Hoewel een eigen bedrijf beginnen een kwestie van doen is, maakt een slimme voorbereiding de kans van slagen groter. Gemeente Zoetermeer stimuleert goed ondernemerschap en biedt in samenwerking met haar partners (door)starters de “Ondernemersschool Zoetermeer” (voorheen “EigenBaas Avondschool”) aan. Op dinsdag 9 oktober 2018 starten we met alweer de vierde cursus.

Voor informatie: Irma de Graaff, ondernemerscoach Ter Zake Het Ondernemershuis, tel: 079-3469700, e-mail: i.m.de.graaff@zoetermeer.nl.

21 november 2018 - Regionale startersavond
Overweeg je een eigen onderneming te starten? Dan heb je waarschijnlijk een heleboel vragen. Wat heb ik nodig om mijn bedrijf te kunnen starten? Hoe schrijf ik mijn ondernemingsplan? Of: ik heb op dit moment een uitkering; kan ik wel een onderneming opstarten? 

Woensdagavond 21 november kunnen startende ondernemers naar de gratis toegankelijke Regionale Startersavond
bij Dekker Zoetermeer. Ondernemers en deskundigen bieden een avond vol informatie, inspiratie en netwerken, bestemd voor aspirant en recent gestarte ondernemers uit de regio. Dus wil je gaan ondernemen in Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer of omliggende gemeenten, reserveer deze datum dan alvast in je agenda.

Markt 3 
2711 CZ Zoetermeer  
(wijk 11 Stadscentrum) 
079 - 346 97 00  
info@tzho.nl 
www.tzho.nl