SKINSO

“Achter elke huid zit een verhaal”, laat Dion Timmer weten. Als huidtherapeut hoort zij deze verhalen dagelijks van mensen met huidproblemen. Dat kan in het gezicht zijn, zoals acne, maar ook op de rest van het lichaam, als er sprake is van littekens of van tatoeages die men niet meer wil. Maar wat doét een huidtherapeut nu eigenlijk? Stap binnen in de wereld van de huidtherapeut.

Stap in de wereld van de huidtherapeut

BELANGRIJKE ROL IN DE HUIDZORG
Als er iets mis met je huid, kun je naar de dermatoloog of naar de huidtherapeut. De eerste heeft zich medisch gespecialiseerd in huidziekten, de tweede heeft een 4 jarig HBO-traject in de gezondheidszorg gevolgd. Huidtherapeuten vallen, net als artsen, onder de wet BIG. Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste, is dat een huidtherapeut de zieke of beschadigde huid behandelt. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait de gezonde huid. Met de behandeling van allerlei huidaandoeningen vervullen huidtherapeuten een belangrijke rol in de huidzorg.

SKINSO

VAN ACNE TOT OVERBEHARING
De huidtherapeuten werken zowel binnen de EOS huidkliniek als binnen het SKINSO Paramedisch Centrum voor Huidtherapie nauw samen met dermatologen en huisartsen. “Daarnaast zien we ook vaak mensen die naar ons toe zijn gestuurd door hun schoonheidsspecialiste. Bijvoorbeeld wanneer acne een chronische vorm begint aan te nemen. Als huidtherapeuten zijn we bevoegd om dieper de huid in te gaan en kunnen met chemische peelings heel mooie resultaten behalen.” Dankzij speciale laserapparatuur kunnen ze bovendien problemen zoals overtollige haartjes en pigmentvlekken professioneel aanpakken. Maar dat is niet alles!

WEG MET DIE TATTOO
Het is de kliniek opgevallen dat mensen die hun tatoeage willen laten weghalen, eigenlijk niet goed weten waar ze terecht kunnen voor een professionele behandeling. Dion vertelt: “Helaas is er in Nederland geen regelgeving over wie een tatoeage mag verwijderen. En dat terwijl er veel risico’s aan kleven als iemand niet is opgeleid om met laser-apparatuur te werken. Daarbij kun je denken aan nare infectie, pigment-verschuiving of littekenvorming.” Wie graag weer een stukje onbeschreven huid terug wil, of plaats wil maken voor een nieuwe tatoeage op dezelfde plek, kan terecht bij de EOS huidlaserkliniek. “Bij ons kunnen mensen een deskundig advies en een veilig behandeling verwachten.”

VEILIG & VERANTWOORD
Huidtherapeuten zijn namelijk wettelijk verplicht om allerlei protocollen en richtlijnen te volgen, óók als het aankomt op tatoeageverwijdering. Zo werken ze bijvoorbeeld in een steriele omgeving met speciale lasers. Kortom: zij zijn als geen ander op de hoogte van alle do’s & dont’s. “Het is niet altijd verantwoord om een tatoeage te verwijderen”, licht Dion toe. “Als iemand door medicijngebruik (bijvoorbeeld Prednison) een verminderde weerstand heeft, geneest de huid slechter dan normaal en kan een laserbehandeling voor littekenvorming zorgen. Wij bepalen altijd van tevoren of de behandeling veilig uitgevoerd kan worden.”

GRATIS EERSTE CONSULT
Als je zeker wilt weten of je tatoeage verwijderd kan worden en hoeveel behandelingen je nodig hebt, ben je van harte welkom bij Dion of een van de andere huidtherapeuten van de EOS Huidlaserkliniek voor een gratis eerste consult. Natuurlijk kun je je ook altijd laten doorverwijzen door je huisarts voor verzekerde zorg zoals acnetherapie, littekentherapie, ontharingsbehandelingen of huidverzorgingsadviezen.

EOS Huidlaserkliniek
Europaweg 151
2711 ER Zoetermeer
079 - 346 26 84
www.eoshuidkliniek.nl
www.skinso.nl