KINDERFYSIOTHERAPIE GROEI!

Rollen, zitten, staan, lopen, klimmen, tekenen en schrijven. Bij de meeste kinderen ontwikkelen deze motorische vaardigheden zich als vanzelfsprekend. Helaas zijn er ook kinderen waarbij deze vaardigheden zich niet optimaal ontwikkelen. Er kan dan sprake zijn van een motorische ontwikkelingsachterstand of een probleem in de prikkelverwerking. Zo kunnen schoolgaande kinderen bijvoorbeeld niet goed meekomen in de klas en/of bij sport en spel. Adequate behandeling door de kinderfysiotherapeut is essentieel. Probleemloos bewegen moet namelijk voor alle kinderen de gewoonste zaak van de wereld zijn.

Soms verloopt de motorische ontwikkeling niet vanzelf!

Na de reguliere opleiding fysiotherapie besloten Daniëlle Veenstra-Van der Plas en Maayke Zwegers zich te specialiseren in kinderfysio-therapie. Vervolgens werkten ze jarenlang samen als kinderfysiotherapeut bij een kinder-fysiotherapiepraktijk in Den Haag. Ze constateerden, door contacten met o.a. kinderdag-verblijven en basisscholen, dat de vraag naar kinderfysiotherapie in hun woonstad Zoetermeer groeide. “Drie jaar geleden trokken we de stoute schoenen aan en startten we Kinderfysiotherapie Groei! aan het Beatrijspad schuin tegenover het CKC. Het pand werd casco opgeleverd, zodat we onze praktijk precies volgens eigen inzichten konden inrichten,” vertelt Daniëlle. “Zo hebben we twee ruimtes met volop lichtinval en hoge plafonds gecreëerd die veel bewegingsmogelijkheden bieden om de behandeling optimaal uit te voeren. “Het lijkt wel een gymzaal!” is een veelgehoorde reactie van kinderen die hier voor het eerst komen. Bovendien zijn alle materialen die we voor onze specifieke oefeningen gebruiken heel herkenbaar. De praktijkruimtes stralen dan ook een vertrouwd gevoel uit,” vervolgt Maayke.

KINDERFYSIOTHERAPIE GROEI!

WE KIJKEN HEEL GERICHT NAAR HET INDIVIDUELE KIND
“De naam Kinderfysiotherapie Groei! geeft precies aan waar we voor staan. We willen kinderen van 0 tot 18 jaar helpen met de groei van hun motorische ontwikkeling. Er zijn veel hulpvragen en indicaties. Zo zien we baby’s met een bepaalde voorkeurshouding waardoor een afgeplat hoofdje kan ontstaan. Bij andere baby’s zijn er vragen over veel en ontroostbaar huilen. Bij peuters en kleuters kan de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek stroef verlopen. Ze bewegen bijvoorbeeld wat houterig of hebben moeite met knippen, knutselen, tekenen of het voorbereidend schrijven. Verder zien we basisschoolleerlingen met concentratie- en/of schrijfproblemen. Vanaf de tienerleeftijd zien we juist meer kinderen met specifieke pijn- en sport-gerelateerde klachten. Hulpvragen en indicaties worden samen met de ouder(s) en het kind tijdens de intake in kaart gebracht. Wat is er aan de hand en wat is de voorgeschiedenis? Hoe beweegt het kind zich en wat zijn mogelijke (lichamelijke) oorzaken? Iedere indicatie is uniek en vereist een individuele aanpak!” 

SAMENWERKING RESULTEERT IN OPTIMAAL HERSTEL
“Natuurlijk staat optimaal herstel van het kind centraal. Daarbij speelt de omgeving een belangrijke rol. Als het noodzakelijk is, werken we niet alleen samen met andere zorgdisciplines zoals osteopathie, podotherapie, logopedie en het consultatiebureau, maar onder andere ook met scholen, opvoedpoli, sportverenigingen en kinderdagverblijven. De therapie, waar ouders bij voorkeur bij aanwezig zijn, bestaat uit diverse adviezen en oefeningen die afgestemd zijn op de klachten en de cognitieve ontwikkeling. Wat kunt u verwachten en hoe kunt u bepaalde bewegingen stimuleren in de eigen omgeving om ze uit te dagen? Twijfelt u of kinderfysio-therapie passend is bij uw hulpvraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vanuit de basisverzekering wordt kinderfysiotherapie volledig vergoed voor alle kinderen tot 18 jaar.”

KINDERFYSIOTHERAPIE GROEI!
Beatrijspad 2
2722 ZP Zoetermeer
079 - 362 92 47
info@kinderfysiotherapiegroei.nl
www.kinderfysiotherapiegroei.nl
Facebook /kinderfysiotherapiegroei
Instagram  @kinderfysiotherapiegroei