Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 2 - FEBRUARI 2020

antonisse

Wc’s schoonmaken, bureaus afstoffen en ramen wassen. Dat is volgens velen zo’n beetje het werk dat schoonmakers uitvoeren. Bij Antonisse Schoonmaak Service zeker niet! Op 21 maart bestaat het schoonmaakbedrijf van Mireille Antonisse en haar man Richard
al 18 jaar. Maar na al die jaren is schoonmaken nog steeds een ondergewaardeerd vak.

‘Schoonmaken is en blijft een vak’

Kan je geen werk vinden? Dan ga je maar schoonmaken, want dat kan iedereen toch? “Perfect schoonmaken is en blijft een vak. Jongeren hebben er vaak een verkeerd beeld bij en zien zichzelf alleen maar met de hand in de toiletpot. Het is echter zoveel meer. Denk aan zonnepanelen reinigen, vloeren behandelen en gevels reinigen. Je kunt via ons diploma’s behalen en vervolgens met grote machines aan de slag, zoals een hoogwerker”, zegt Mireille, terwijl buiten enkele medewerkers de vier splinternieuwe Renault Kangoo-bussen van Antonisse een wasbeurt geven.

ELKE DAG IS ANDERS
Antonisse blinkt uit in reguliere schoonmaakwerkzaamheden bij onder meer bedrijven en VvE’s (wooncomplexen). Dat betekent bijvoorbeeld kantoorpanden onderhouden of parkeergarages en galerijen met een hogedrukspuit reinigen. “Onze medewerkers komen dagelijks langs bij verschillende bedrijven, zoals een advocatenkantoor, drogisterij of tandartsenpraktijk. Dat maakt het werk ook leuk. Soms zijn er calamiteiten, zoals een gesprongen waterleiding. Door onze korte lijnen zijn we meteen bereikbaar en kunnen we het direct oplossen. Onze klant én medewerker zijn tevreden als de schoonmaakklus klaar is, want je ziet altijd resultaat van het werk. Je moet er ook passie en talent voor hebben, want niet iedereen kan goed schoonmaken. Door de betrokkenheid en professionaliteit van onze medewerkers maken we het verschil door écht schoon te maken. We staan voor kwalitatief hoogwaardige schoonmaakdiensten die we volgens de officiële veiligheidseisen (VCA) uitvoeren.”

antonisse

ADVISEREN
Mireille: “Ik bezoek altijd eerst persoonlijk de locatie van een nieuwe klant. Dan kan ik ook meteen de omgeving scannen en duidelijke afspraken maken. We denken met de klant mee en adviseren waar nodig. Zo kunnen we ook producten als handdoekjes, toiletpapier, zeep en dispensers leveren.” Collega Ellen van Roon, verantwoordelijk voor de administratie, de planning, de voorraad en de boekhouding, vult aan: “Wij controleren ons schoonmaakwerk met een ronde door het pand en maken daar verslagen van voor onze klanten en medewerkers.”

KEURMERKEN
Onlangs werd het SieV-keurmerk (wet en regelgeving)  van het schoonmaakbedrijf voor de komende twee jaar verlengd. Net als het eerder verkregen SEBO-keurmerk. Antonisse Schoonmaak Service is bovendien een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat mbo’ers hier een stage kunnen volgen. “Leerlingen met potentie bieden we graag een baan aan. De afgelopen twee jaar stonden we bij oriëntatiebeurs The Next Step voor leerlingen uit het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs. Binnenkort zijn we ook bij Zoetermeer On Stage. We doen er alles aan om het imagoprobleem van ons vak te verbeteren.”

ANTONISSE SCHOONMAAK
Wattstraat 13B
2723 RA Zoetermeer
06 289 15 547 (Richard Antonisse)
06 284 02 594 (Mireille Antonisse)
info@antonisse-schoonmaak.nl
www.antonisse-schoonmaak.nl