SCHOENMAKERIJ DE UITKOMST

Schoenmakerij De Uitkomst blijft vernieuwen én verrassen. Want nu kunt u zelfs voor het laten verven
van uw schoenen terecht bij de schoenmakerij in Winkelcentrum Rokkeveen. Maar ook voor al uw slijpwerk moet u bij De Uitkomst zijn. Kortom, De Uitkomst biedt veel meer dan alleen schoenen repareren en sleutels bijmaken.

Schoenen laten verven? Ja, het kan echt!

Thuis in zijn werkplaats brengt Pascal Govaars, nadat hij de deur heeft dichtgedaan bij Schoenmakerij De Uitkomst, vaak nog even wat tijd door. “Ik ben thuis altijd aan het hobbyen”, zegt Pascal, die een Tormek slijpmachine heeft aangeschaft voor De Uitkomst. “Kennissen en vrienden weten vaak niet waar zij met botten messen en scharen naartoe moeten.” Naar De Uitkomst dus! Vaste klanten denken waarschijnlijk: dat deden ze toch al? Klopt, maar dat gebeurde in de winkel in Zeist en kostte daardoor meer tijd. Nu is het slijpwerk binnen enkele dagen klaar! Niet alleen messen en scharen kan Pascal slijpen, maar onder meer ook schaatsen, tuingereedschap, beitels en gutsen. Alles wat scherper moet worden, denk aan het kerstbestek, kan dankzij Pascal weer als vanouds worden. “De reclame van Sire vind ik erg goed: Waardeer het. Repareer het.”

SCHOENMAKERIJ DE UITKOMST

VERFBARE SCHOEN
Nog iets nieuws bij De Uitkomst is de verfbare schoen van het Nederlandse merk Barone. U leest het goed: een verfbare schoen, volledig van leer en doorgestikt. Ideaal voor als u een keer net even iets ander wil. “Een onbehandeld laag of hoog basismodel kunnen we in verschillende kleuren verven. Daarna worden de kleur- en schaduwaccenten met een kwast of airbrush aangebracht. Eenmaal droog, wordt de schoen gepatineerd. Ook dan kunnen we nog kleur- en schaduwaccenten aanbrengen. Dankzij Barone, dat goed te repareren is, kunnen we voor elk pak bijpassende schoenen zorgen.”

GILDEMEESTER
De Uitkomst is gildemeester en gebruikt bij schoenen de originele materialen en reparaties van Van Lier, Van Bommel, Greve en Santoni. Ditzelfde geldt voor Engelse topmerken als Crockett & Jones en Church’s. Vooral een langzool reparatie wordt vaak door Pascal gedaan. De schoenen krijgen van de hak tot aan de teen een volledig nieuwe onderkant, met origineel stikwerk en materialen. “Ze zijn weer als nieuw, met het voordeel dat ze al zijn ingelopen”, zegt Pascal met een glimlach.

VLAG EN WIMPEL
Onlangs werd De Uitkomst wederom gecertificeerd als Meester Schoenmaker. Op een onverwacht moment werd door een keurmeester van Van Bommel en Van Lier de werkwijze van Pascal gekeurd. “Dat is toch een spannend moment”, laat Pascal weten. “Het voelt als een soort examen. Ondanks dat je weet dat je met hart en ziel je werk doet. Gelukkig zijn we weer met vlag en wimpel geslaagd.” 

De schoenmakerij en sleutelspeciaalzaak in Winkelcentrum Rokkeveen is hét adres voor het repareren van (orthopedisch) schoeisel, paardrijlaarzen en tassen. Maar ook voor de verkoop van sloffen, lederwaren en onderhoudsmiddelen. Daarnaast is het bijmaken van sleutels en slijpwerk mogelijk. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 9.00-17.30 uur en zaterdag van 9.00-16.00 uur. 

Samanthagang 66 
2719 CK Zoetermeer
079 362 81 47
info@schoenmakerijdeuitkomstzoetermeer.nl 
www.schoenmakerijdeuitkomstzoetermeer.nl