VAN DONGEN UITVAARTZORG  & UITVAARTCENTRUM

Het liefst wil je er niet aan denken, maar het moet toch een keer. Hoe ziet mijn uitvaart eruit? Wil ik een begrafenis of crematie? Voor nabestaanden kan het een enorme troost zijn om te weten dat jouw uitvaart verloopt zoals jij had gewild. Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum kan al jouw wensen vervullen.

Samen zorgen voor een mooie uitvaart

Bij een uitvaart krijg je maar één kans om het goed te regelen. Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum doet er alles aan om de dagen rond de uitvaart tot in de puntjes te verzorgen. Bij Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum is er een ruime keuze aan uitvaartkisten, bloemen, drukwerk, asbestemming en rouw-vervoer. Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum werkt met één contactpersoon om al deze zaken te regelen. Een vertrouwd gezicht in de dagen rond de uitvaart, dat is wel zo fijn.

KNUS EN PERSOONLIJK
Een afscheid moet knus en persoonlijk zijn. Om die reden is de aula voor begrafenis- en crematiediensten van het eigen UitvaartCentrum wat kleiner, met plek voor ongeveer 90 personen. Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum beschikt over audiovisuele mogelijkheden om een persoonlijke slideshow te vertonen en (live) muziek ten gehore te brengen. Laat bijvoorbeeld iemand achter het orgel of de piano plaats-nemen. Loopt het afscheid wat uit? “Een kwartiertje langer is bij ons geen enkel probleem”, vertelt eigenaar Iwan van Dongen. “Wij zijn erg flexibel, want het draait om de persoonlijke aandacht.” Het UitvaartCentrum beschikt naast de aula over vier rouwkamers voor het opbaren (ook thuis mogelijk), een sleutelkamer (met eigen sleutel voor nabestaanden), condoleanceruimte en multiculturele aula.

VAN DONGEN UITVAARTZORG & UITVAARTCENTRUM

VERANDERINGEN
Door de jaren heen ziet Iwan veranderingen in de uitvaartbranche. Zo is het nu redelijk normaal dat nabestaanden meegaan naar de ovenruimte of dat er foto’s in een PowerPoint getoond worden in de aula. Meehelpen met het verzorgen en kleden van de overledene is ook heel gangbaar. Eigenlijk moeten nabestaanden gewoon alles zeggen wat ze denken en willen. De medewerkers van Van Dongen kunnen hier vaak wat in betekenen.

HELPEN MET BESLISSINGEN
Iwan zelf rolde niet zomaar in dit bijzondere vak. Zijn ouders hadden vroeger een uitvaartonderneming in Brabant, maar hij zette 27 jaar geleden de stap naar Zoetermeer. Na eerdere vestigingen in Zoetermeer startte Iwan vijf jaar geleden het UitvaartCentrum aan de Bredewater 20A. “Ik vind het fijn om mensen in een zware tijd te kunnen helpen met mijn kennis. Op basis daarvan kunnen zij beslissingen maken”, legt hij uit. “Gelukkig legt men in toenemende maten hun wensen vast via een wilsbeschikking. Dat dient als leidraad voor nabestaanden bij het regelen van een uitvaart. Denk hierbij ook aan de muziekkeuze of lievelingsbloemen. Voorkom de angst om het ‘verkeerd’ te doen en praat er even over met zijn tweeën en leg het vast. Dit kan men zelf thuis invullen of we vullen het samen in en maken direct een kostenbegroting. Dat biedt duidelijkheid en zorgt vaak voor berusting.”

VAN DONGEN UITVAARTZORG & UITVAARTCENTRUM
Iwan van Dongen en zijn team nemen alle zorg uit handen rondom de uitvaart. Op werkdagen zijn zij tussen 9.00 en 17.00 uur op kantoor aanwezig. Telefonisch zijn zij zelfs 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend. Kijk voor meer informatie op de nieuwe website van Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum.

Bredewater 20a
2715 CA Zoetermeer
079 - 343 43 03
info@vduz.nl
www.vduz.nl