Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 5 - NOVEMBER 2020

JOB HULP MAATJE

Er waren eens vijf werkzoekende Zoetermeerders. Allemaal zaten ze met hun handen in het haar. Geen baan meer. Geen inkomen. Hoe moet dat nu? In deze donkere dagen voor kerst delen we graag hun verhalen met je. Helaas geen sprookje, maar pure realiteit.

Samen werkt het?!

FINANCIËLE PROBLEMEN
“Op een gegeven moment ging het bergafwaarts met mijn bedrijf, ik kwam in financiële problemen. Een heel vervelende, nare periode volgde. Je weet even niet meer wat je moet doen”, herinnert Maarten zich. Maarten, een echte ondernemer in hart en nieren, had ruim 7 jaar een eigen bedrijf in detachering, werving en selectie van technisch personeel. Een kennis uit de kerk wees hem op JobHulpMaatje. Samen met maatje Johan ging hij aan de slag.

NIET ALLEEN
“Zit je als zzp’er zonder werk? Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden! Klop aan bij JobHulpMaatje”, zegt Ineke. Ze is één van de mensen die dit jaar hulp vroeg aan JobHupMaatje. Ineke, die het freelancen met een baan combineerde, omschrijft zichzelf als een gedreven verbinder. Ze kwam 1,5 jaar geleden vanuit Montfoort in Zoetermeer wonen. Ze verloor haar vaste baan en vroeg zich af hoe het nu verder moest. Ze heeft dit jaar ‘lucht gehapt’ bij JobHulpMaatje en schrijft:  “Elke dag is een kans om andere keuzes te maken.”

JOBHULPMAATJE

MIGRANTEN-ECHTPAAR ZOEKT WERK
Jochem is een echte wereldburger; geboren in Duitsland, opgegroeid en opgeleid in Nederland, en op z’n 25ste vertrokken naar Argentinië. Ruim 23 jaar later komt hij, samen met zijn Argentijnse vrouw, terug naar Nederland.

STEUN EN AANDACHT
“Mijn maatje Peter was mijn steun en toeverlaat”, vertelt de Indonesische Lydia. “Hij heeft mij begeleid om via zijn netwerk naar banen te zoeken en gekeken waar mijn sterke punten liggen. Ook vertelde hij welke vaardigheden belangrijk zijn voor de Nederlandse arbeidsmarkt.” Natuurlijk doet Lydia er alles aan om perfect Nederlands te spreken.

WERKT HET?
Vonden deze Zoetermeerders werk en leefden ze nog lang en gelukkig? Lees het online op onze webiste.

WORD JOBHULPMAATJE
Bij JobHulpMaatje hebben we met alle vrijwilligers en werkzoekenden – ondanks corona – dit jaar weer veel werk verzet. We zijn dankbaar dat we dit samen met onze maatjes in Zoetermeer kunnen doen. Wil jij JobHulpMaatje worden? Of wil je meer weten over deelnemen aan een individueel hulptraject of een JobGroup-cursus?

Neem contact op met JobHulpMaatje:
Stadhuis-Forum Zoetermeer
Stadhuisplein 1
Spreekuur donderdag 14.00-17:00 uur
info@jhm-zoetermeer.nl
06 - 4157 2157
www.jhm-zoetermeer.nl