Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 4 SEPTEMBER 2019

wereldwinkel zoetermeer

Na de rigoureuze metamorfose van de Wereldwinkel Zoetermeer in januari 2019 komen
de fairtrade producten veel beter tot zijn recht. Ook is het assortiment met klein meubelen uitgebreid. Zo zijn er veel producten van gerecycled material zoals een enorme speelgoedkist uit Indonesië, gemaakt van metaal van zeecontainers. De Wereldwinkel verkoopt unieke handgemaakte producten voor een eerlijke prijs. Achter ieder product schuilt een persoonlijk verhaal. Een bezoek blijft de moeite dus meer dan waard!

Samen de wereld verbeteren begint bij de Wereldwinkel!

Voorzitter Yvette Feeke is zo trots als een pauw op de frisse uitstraling en het bijzondere assortiment. “We willen graag bijdragen aan een betere en duurzame wereld. Zo liggen de stranden van Kenia jaarlijks vol met ongeveer 400.000 aangespoelde plastic teenslippers. Medewerkers van de milieuorganisatie Ocean Sole verzamelen ze en vervolgens worden er door lokale creatieve kunstenaars kleurrijke Afrikaanse (dieren)beelden van gemaakt. Een kwestie van milieuvervuiling tegen gaan en werkgelegenheid creëren. Maar er is meer. Bohemien Fair Trade hoeden, sjaals en kettingen in de Ibiza-stijl. Servies, lampen van geitenleer, koffie, wijn, chocolade, kaarsen, doppers en collectie Kazuri sieraden van prachtige kleuren keramiek. Te veel om op te noemen.”      

wereldwinkel zoetermeer

IEDEREEN VERDIENT EEN KANS!
“Echt fairtrade met kwaliteit staat bij ons voorop! Onze missie blijft dus onveranderd. We verkopen authentieke kunstnijverheid uit Derde Wereldlanden die op kleine schaal geproduceerd worden tegen een eerlijke prijs. Kunstenaars, ambachtslieden en kleine boeren bieden we zo kansen om hun eigen bestaan op te bouwen. Hun leefomstandigheden verbeteren en hun werkomstandigheden worden veiliger. Bovendien controleren we streng op kinderarbeid. Kinderen kunnen onderwijs volgen en er ontstaan meer kansen voor vrouwen. Ieder product heeft een verhaal. Naar welk verhaal ben jij nieuwsgierig?”

Dorpsstraat 107
2712 AE Zoetermeer
079 - 316 57 95
info@wereldwinkelzoetermeer.nl
www.wereldwinkelzoetermeer.nl 
Facebook Wereldwinkel Zoetermeer