BED & BENTWOUD

Oorspronkelijk komen Jeroen & Karin van der Meij uit Koudekerk. Beiden zijn doeners en creatief. Wat hun ogen zien, maken hun handen. Als afgestudeerd illustrator aan de Willem de Koning Academie lanceerde Karin in 2011 haar webwinkel www.kaartjeofkip.nl met o.a. unieke geboorte- en trouwkaarten, fijne papierwaren en eigenzinnige hebbedingen. Echtgenoot Jeroen werkt als onderzoeker boomteelt. Hun zoektocht naar een opknapwoning met extra grond werd realiteit in 2008 met de koop van Geerweg 9 inclusief een apart stuk grond á 200 m2 in Benthuizen. Doeners staan echter niet stil!

Op zoek naar een private cottage in een idylische omgeving?

Karin: “Vorig jaar was de opknapwoning volledig klaar en ons ondernemersbloed begon weer te kriebelen. Eigenlijk wilde ik altijd al een bezoekadres voor mijn kaartenlijn en meer bedrijvigheid. Een bed & breakfast was een langgekoesterde wens, maar we wilden per se in deze unieke omgeving blijven. Toeval bestaat niet. Geerweg nummer 11 was van een vriend die graag wilde verhuizen naar Amsterdam vanwege zijn werk en sociale leven. Zijn bejaarde moeder, die jarenlang in het tuinhuis woonde, zat inmiddels in een verzorgingstehuis. Het kwartje viel. De uitbouw was de ideale plek voor mijn atelier alias bezoekadres voor mijn kaartenlijn en het tuinhuis zouden we omtoveren tot bed & breakfast. Precies zes jaar na de start van Kaartje of Kip, mijn bijnamen, was ons nieuwe project een feit: Bed & Bentwoud!“

BED & BENTWOUD

HAPPY PLACE TO BE
“Als zoon van een timmerman, vind ik het een uitdaging om alles zelf te doen. Dit huis en de cottage bieden zoveel mogelijkheden. Geen woorden, maar daden gecombineerd met gevoel voor styling is ons op het lijf geschreven. Op 13 oktober 2017 kregen we de sleutel en vier weken later ontvingen we onze eerste gasten in de compleet gerenoveerde cottage. We hebben alles zelf gedaan inclusief de inrichting met de focus op warm, gezellig en sfeervol. Je bent er even tussenuit, dus je moet je comfortabel voelen. Het ruime tweepersoonsbed is niet voor niets voorzien van heerlijke Auping matrassen. Verder is de cottage  van alle gemakken voorzien met als toetje een knusse veranda waar je na een uitstapje kunt genieten van een glaasje wijn en de idyllische omgeving,” vertelt Jeroen. 

PARELTJE ONDER DE ROOK VAN GROTE STEDEN
“Bed & Bentwoud staat voor puur, persoonlijk en even wonen op een bijzondere locatie. Je loopt/fietst hier zo naar het bos, Benthuizen, Zoetermeer, Golfbaan Bentwoud of naar de Benthuizer Plas. Wij geven onze gasten graag tips over uitstapjes naar bijvoorbeeld Leiden, Delft en Scheveningen. Grote steden als Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam zijn binnen één uur bereikbaar. Maar de dag begint natuurlijk met een knallend ontbijt naar wens op basis van lokale producten met bijvoorbeeld vers gebakken pannenkoekjes, eieren, knapperige broodjes, kaas van de boer, botermalse vlees-waren en vers sap & fruit van Landwinkel Sonneveld.”  

Geerweg 11 
2731 BA Benthuizen
06 - 107 42 933
info@bedenbentwoud.nl
www.bedenbentwoud.nl
www.kaartjeofkip.nl