podostart

Het voorkomen van voetklachten is beter dan het genezen ervan. Dat lijkt een logische redenering. Toch wijst de praktijk vaak anders uit. Registerpodoloog en podoposturaal therapeut Henry van der Sluys maakt het dagelijks mee. Al ruim vijftien jaar is hij gespecialiseerd in het voorkomen en behandelen van voetklachten. “Mensen blijven helaas te lang doorlopen met vage voetklachten. Een gemiste kans, want het herstel verloopt dan trager en de voetklachten kunnen chronisch worden. Wij laten mensen beter en soepeler lopen.”  

OOK ZO’N LAST VAN PIJNLIJKE VOETEN?

“Voeten zijn nu eenmaal kwetsbaar en met onze kennis kunnen we o.a. rug- en knieklachten voorkomen of oplossen. Veel voetklachten ontstaan ook door een verkeerde stand van de voet of een verkeerde schoenmaat. Gelukkig kunnen wij bestaande voetklachten professioneel en efficiënt behandelen. Zo bieden exact op maat gemaakte inlegzolen in combinatie met goede schoenen uitkomst. Ook qua apparatuur is er in vijftien jaar tijd veel veranderd. De ontwikkeling van blauwdruk en voetspiegel naar een geavanceerde 2D- en 3D-scan resulteren in 100 % volledig aangepaste inlegzolen. Via een softwareprogramma kijkt de cliënt mee naar een 3D-beeld van zijn/haar voet. Inzicht in de voetklacht is de eerste stap naar herstel. Met behulp van echografie kunnen we zelfs onderhuidse afwijkingen diagnosticeren. Uiteindelijk creëren we voor iedere voetklacht de optimale oplossing.”

podostart

HOE VOORKOMT U PIJNLIJKE VOETEN?
“Pijnlijke voeten zijn helaas niet altijd te voorkomen. De klachten kunnen heel divers zijn. Van voorvoetpijn, hielpijn, pijn onder de middenvoet, een branderig gevoel, instabiele enkels, afwijkende vormen en standen van de voet en tenen, verminderde beweeglijkheid t/m teenklachten. U kunt er wel veel aan doen om het risico op het ontstaan van pijnlijke voeten te verminderen. Goed passende schoenen met een stevige hiel, zolen die niet doorbuigen en voldoende ruimte voor de tenen zijn essentieel. Gelukkig zijn er nu volop keuzemogelijkheden in goede en modieuze schoenen. Wij geven u graag uitgebreid advies over geschikt schoeisel en schoenenzaken. Het dragen van slippers kan ook leiden tot pijnlijke voeten. De voetspieren moeten namelijk grote inspanningen leveren om de slipper op zijn plaats te houden. Tot slot kan een verkeerde houding resulteren in een te zware belasting van de voeten. Kortom, het in acht nemen van deze voorzorgsmaatregelen kan veel voetenleed voorkomen.”

CHRONISCH LAST?
“Als de pijn langer duurt dan drie maanden, spreken we van chronische pijn. Er zijn diverse oorzaken voor chronische voetpijn. Vaak is er sprake van gewrichtsslijtage. Een bijzonder onaangenaam gevoel waar ik u vanaf kan helpen. Als registerpodoloog en echografist ben ik namelijk gespecialiseerd in het behandelen van chronische voetklachten. Iedere voetklacht is echter uniek. Daarom is de juiste diagnose essentieel. Registerpodologen zijn wettelijk erkende paramedici die in staat zijn om uw voetklachten op te lossen.”

Optimium Zoetermeer
Groeneweg 5
2718 AA Zoetermeer
T  079 - 362 16 25
E  info@podo-start.nl
W  www.podo-start.nl

Gezondheidscentrum De Tuinen
Oranjetuin 94
2665 VJ Bleiswijk
T  079 - 362 16 25 

Gezondheidscentrum Parkzoom
Tjeerd Kuipersstraat 9
2662 GM Bergschenhoek
T  079 - 362 16 25