Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 4 SEPTEMBER 2019

talenten in beeld

Tijdens haar studie Algemene Sociale Wetenschappen richtte Loes van den Brandt zich voornamelijk op organisatie en beleid. Vervolgens verlegde zij haar focus naar het in kaart brengen en verbeteren van werkprocessen voor o.a. PinkRoccade en de gemeente Den Haag. “Het viel me op dat mensen niet altijd even happy waren met hun werk,” vertelt Loes. “Zelf liep ik daar ook regelmatig tegenaan. Twee jaar geleden hakte ik de knoop door en volgde ik mijn hart. De ontwikkeling van mensen fascineerde mij altijd al.” 

Ontdek je talenten en creëer meer werkplezier!

“Eigenlijk is het een open deur. Doen waar je goed in bent, resulteert in meer plezier in je werk en leven. Een cursus “Latente talenten ontdekken” zette mij op het juiste spoor. Veel mensen weten namelijk niet of nauwelijks wat hun talenten zijn. Dat is een gemiste kans voor zowel bedrijven als werknemers. Als je plezier in je werk hebt, ben je namelijk veel efficiënter en productiever. Voor mij bleek de cursus een eyeopener. Het ging over werken in organisaties, maar ook over de mensen die het moeten uitvoeren. Als je dus doet waar je van nature goed in bent, ontstaat er automatisch een win-winsituatie. Je zit lekker in je vel en voelt je energieker. Bovendien kan het leiden tot persoonlijk en zakelijk succes! Zo is in 2017 het idee ontstaan om Talenten in Beeld te starten.” 

 

talenten in beeldONDERNEMEN LEER JE BIJ TER ZAKE HET ONDERNEMERSHUIS! 
“Ik volgde dus mijn hart, maar wist niet goed hoe ik mijn talententrainingen aan de man moest brengen. Gelukkig bood Ter Zake Het Ondernemershuis in Zoetermeer uitkomst! Vanaf september 2018 t/m februari 2019 volgde ik de Ondernemersschool. Iedere starter worstelt natuurlijk met vragen en stap-voor-stap werden we op het juiste spoor gezet. Alle aspecten van het ondernemerschap kwamen uitgebreid aan bod. Hoe schrijf je een ondernemersplan? Met welke fiscale aspecten moet je rekening houden? Hoe werf je klanten? Welke sociale media en marketingtools kun je inzetten? Hoe vergroot ik mijn netwerk? Kortom, alle handvatten die een beginnend ondernemer nodig heeft, werden aangereikt. Ook leer je veel van elkaars ervaringen. Samen kom je nu eenmaal tot betere ideeën en oplossingen. Verder heb ik er een goed netwerk aan overgehouden.”

JE HOEFT NIET TE VERANDEREN OM JEZELF TE ZIJN!
“Mijn talententrainingen zijn gericht op het versterken van de organisatie, teambuilding en mobiliteit. Ik wil talenten zichtbaar maken, zodat ze bewuster ingezet kunnen worden. Vele vragen en praktische opdrachten passeren de revue. Welke talenten bezitten je medewerkers al? Hoe zijn de talenten verdeeld over het team? Haal je optimaal rendement uit je team? Vind je het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen? Verborgen talenten worden herkend en benoemd in een informele setting. Collega’s leren elkaar beter kennen op een positieve manier. Hoe vertaal je het in beeld brengen van elkaars talenten naar praktijksituaties en hoe maak je dan gebruik van elkaars krachten? Tot slot moet je ervoor waken dat je na verloop van tijd niet terugvalt in oude patronen. De trainingen resulteren in meer werkplezier, energie, vertrouwen en begrip voor elkaar. Voor particulieren organiseer ik laagdrempelige en betaalbare workshops in het Talentencafé.”

TALENTEN IN BEELD
Ruivenstraat 17
2729 GD Zoetermeer
06 - 22 22 40 40
info@talenteninbeeld.nl
www.talenteninbeeld.nl

TER ZAKE HET ONDERNEMERSHUIS
Markt 3
2711 CZ Zoetermeer
079 - 346 97 00
info@tzho.nl
www.tzho.nl