Kenniscentrum B.O.S.

In het nieuwe Crown Business Center bij de Mandelaburg kun je terecht voor administratieve, secretariële en financiële opleidingen, management-opleidingen, computer- en taaltrainingen (Nederlands, Engels en Frans) van Kenniscentrum B.O.S.

Nog meer kennis opdoen op jouw vakgebied of juist iets anders proberen?

In 2010 startte Sylvia Schulte dit opleidingscentrum. Deze gewaagde stap tijdens het crisisjaar volgde op het faillissement van Scheidegger, waar zij 25 jaar (hoofd)docent en productontwikkelaar was. Sylvia benutte haar netwerk door een aantal van de beste praktijkdocenten mee te vragen. Zij geven les in groepjes van maximaal acht personen. Dit garandeert persoonlijke aandacht en flexibiliteit in de lesplanning ingeval van bijvoorbeeld vakantie of ziekte. Het kenniscentrum verzorgt ook incompany-trajecten: van (medisch) zakelijk Engels tot loonadministratie bijvoorbeeld bij organisaties als Sodexo, het St. Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein) en Fujitsu. 

Kenniscentrum B.O.S.

PRAKTIJKDOCENTEN 
Van receptioniste tot (medisch) administratief medewerker en van directiesecretaresse tot medewerker personeelszaken. Soms wil je gewoon iets anders of meer kennis op jouw vakgebied. Dan moet je bij Kenniscentrum B.O.S. zijn. “Onze docenten kennen het beroep uit eigen praktijk,” vertelt Sylvia. “Ze zijn enthousiast en waar nodig streng. In gemiddeld tien tot veertien weken stomen zij je klaar, want die werkgever wil jou snel aan het werk hebben. Met een proefexamen toetsen we of studenten klaar zijn voor het examen en de praktijk. Mede hierdoor ligt ons slagingspercentage bij de administratieve en secretariële examens rond de 96 procent. Onze opleidingen zijn modulair ingericht, waardoor je bijvoorbeeld bij medisch administratief medewerker begint, doorstroomt naar assistente polikliniek om uiteindelijk het diploma medisch secretaresse te behalen. Deelnemers doen de administratieve en secretariële examens van IVIO-Examenbureau. De overige examens worden door De Associatie en Stibex afgenomen: erkende instituten voor onafhankelijke examinering.” Begin 2017 startte Sylvia met Uitgeverij B.O.S. zelfs een eigen uitgeverij om het zelfontwikkelde lesmateriaal voor de administratieve en secretariële uit te geven. “Zo starten in september zelfs op Curaçao opleidingen met ons lesmateriaal!”

DOEL
Maar wat maakt het werk voor Sylvia interessant? “Het is zo fijn om kennis te delen en studenten te stimuleren om te groeien, zodat zij na de opleiding een baan kunnen vinden. Daar doen we het tenslotte voor. Ook hebben we het geluk dat de arbeidsmarkt weer aantrekt.” 

KENNISMAKINGSLES
Meld je via www.kenniscentrumbos.nl vrijblijvend aan voor een gratis kennismakingsles. Sylvia: “Zo weet je waar je aan begint. Heb je verder nog vragen? Stuur dan een bericht via WhatsApp naar 0648541255 voor een snel antwoord! Wij steken al onze tijd en energie in studenten en verwachten hetzelfde van hen: je studeert immers voor je eigen toekomst!”

Kenniscentrum B.O.S.
Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer 
079 - 747 02 22