Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 1 - JANUARI 2019

de uitkomst

Pascal Govaars is er, terecht, trots op: de nieuwe sleutelmachine van Schoenmakerij De Uitkomst. Met het splinternieuwe apparaat kan de schoenmaker onder meer certificaat-, fiets-, brommer-, auto- en huissleutels bijmaken. Exact als het origineel.

Nieuwe sleutel nodig? Schoenmakerij De Uitkomst biedt uitkomst!

De ene na de andere klant stapt de winkel binnen, terwijl Pascal zijn verhaal doet. Hij laat trots de mogelijkheden van de nieuwe sleutelmachine van Schoenmakerij De Uitkomst zien. “We kunnen verschillende soorten sleutels namaken”, vertelt hij. “Tegenwoordig staat er  op elke sleutel een code, waardoor de machine precies kan zien hoe de sleutel eruit moet zien als deze code wordt ingevoerd. Wij hoeven alleen aan te geven of het bijvoorbeeld een autosleutel is en van welk model en bouwjaar. Ook schoolkluizen of brievenbussen met een code kunnen we bijmaken. Ideaal wanneer je een gebroken sleutel hebt, maar nog wel met de bovenkant inclusief de code. Het is een zuivere nieuwe sleutel, terwijl een kopie altijd een afwijking heeft.”

de uitkomst

“Ook komt er een machine waarmee we de transponder van een autosleutel kunnen programmeren, zodat de startonderbreking van de auto wordt geactiveerd. Anders kun je de deur openmaken, het contact draaien, maar gaat de auto niet aan,” zegt Pascal. De kosten? Tussen de 35 en 85 euro. “Bij de autodealer beginnen de prijzen vanaf 120 euro. Wij kregen hier veel vraag naar. Eerst moesten we het uitbesteden en nu is de sleutel binnen enkele minuten klaar.” Geen code? Dan dupliceert Pascal de sleutel gewoon handmatig.

GILDEMEESTER
Schoenmakerij De Uitkomst is gildemeester en gebruikt de originele materialen en reparaties van Van Lier, Van Bommel en Greve. Ditzelfde geldt voor Engelse topmerken als Crockett & Jones, Church’s en Loake. “Wij zijn in staat om een gedeelte of de volledige onderkant van de schoen te verwijderen en de originele zool te gebruiken. Inclusief origineel stikken, net zoals in de fabriek. We poetsen de schoenen op en ze zijn zo goed als nieuw”, zegt Pascal.

OVERAL AAN GEDACHT
Eén van de handige bijproducten van de schoenmakerij zijn de verzorgingsproducten van Saphir. Deze artikelen, op basis van bijenwas en amandelolie, zijn ideaal voor het onderhouden van leder en verlengt de levensduur van leren schoenen, tassen, jassen, meubelen en andere lederwaren. Pascal kan tevens scharen, messen, schaatsen en tuingereedschap voor u laten slijpen.

SCHOENMAKERIJ DE UITKOMST 
De schoenmakerij en sleutelspeciaalzaak in winkelcentrum Rokkeveen is hét adres voor het repareren van (orthopedisch) schoeisel, paardrijlaarzen en tassen. Maar ook voor de verkoop van sloffen, lederwaren en onderhoudsmiddelen. Daarnaast is slijpwerk en het bij-maken van sleutels mogelijk. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 09.00-17.30 uur en zaterdag van 09.00-16.00 uur. 

Samanthagang 66 
2719 CK Zoetermeer
T    079 - 362 81 47
E    info@schoenmakerijdeuitkomst.nl 
W   www.schoenmakerijdeuitkomst.nl