Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 3 - JUNI 2020

BLOOS

Een mooie, stralende huid. Welke vrouw droomt er niet van? Helaas ziet de realiteit er voor veel vrouwen anders uit. Huidproblemen zoals acne, eczeem of allergieën komen steeds vaker voor. Zelf experimenteren met verschillende therapieën levert meestal niet het gewenste effect op. Het inschakelen van een deskundige lijkt dan ook een logische optie. Huid- en orthomoleculair therapeut Els van der Kleij begeleidt vrouwen met een gevoelige en geïrriteerde huid die op zoek zijn naar de best passende huidverzorging.

Natuurlijke huidverzorgingsproducten en gezond eten resulteren in een stralende huid!

“Er zijn verschillende factoren die een pijnlijke, rode en/of jeukende huid kunnen veroorzaken. Vaak is het een combinatie van factoren die elkaar versterken. De meeste vrouwen onderschatten in eerste instantie hun huidprobleem en hebben de neiging om de geïrriteerde huid te bedekken met make up. Een tijdelijke oplossing waardoor huidproblemen alleen maar erger kunnen worden,” vertelt Els. “De huid is nu eenmaal een kwetsbaar orgaan waar we lief voor moeten zijn. De oplossing ligt voor de hand. Alleen biologische, natuurlijke huidverzorgingsproducten zoals Sociéte Provençale d’Aromathérapie en Les Gavots kunnen de huid namelijk echt ondersteunen, verzorgen en beschermen tegen omgevingsinvloeden. Maar waar komen de huidproblemen vandaan? Het eerste consult inclusief een uitgebreide huidanalyse is dus essentieel voor het creëren van structurele oplossingen. Uiteindelijk zoek ik in mijn praktijk de oplossing voor huidklachten door twee disciplines te combineren, namelijk huid- en orthomoleculaire therapie.”

BLOOS

WAT IS DE BESTE VOEDING VOOR JOUW HUID?
“Als je verstandig, gevarieerd en gezond eet, krijg je automatisch voldoende voedingsstoffen binnen en dat is natuurlijk een uitstekende basis voor een stralende huid.” Toch schuilt er volgens Els een addertje onder het gras. “Onze eetgewoontes veranderen steeds meer. Zo eten we bijvoorbeeld meer bewerkt voedsel. Dat zou huidproblemen kunnen veroorzaken. Vanuit mijn orthomoleculaire visie kijk ik dus naar eetpatronen. Krijg je wel de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen? Darmproblemen, hormoonproblemen en vermoeidheidsklachten kunnen echter ook huidproblemen veroorzaken. Ligt het aan de verstoring van de hormonen en/of betreft het een voedselallergie? Gezonde voeding is altijd de basis om zo goed mogelijk te functioneren. Ieder mens volgt immers zijn eigen voedingspatroon passend bij een specifieke leefstijl. Na analyse van het voedingspatroon stellen we een individueel voedingsplan op dat afgestemd is op jouw huid. Verder ondersteunen etherische oliën die ontstekingsremmend en zuiverend werken en de huidverzorgingsproducten op maat het proces naar een stralende en gezonde huid. Eigenlijk kun je bij mij terecht voor alle problemen die voorkomen op huid en lichaam,” besluit Els.

BLOOS
Oranjelaan 5
2712 GA Zoetermeer
06 - 538 55 006
info@praktijkbloos.nl
www.praktijkbloos.nl