Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 3 - JUNI 2020

MindfulnesS

Mindfulness is een manier van leven, waarin je je bewust bent van het hier en nu. De training is effectief gebleken bij onder meer werkstress en burn-out, somberheid en depressie, emotionele gevolgen van ernstige ziekte en psychische klachten op het gebied van angst, spanning en onrust. Sonja van der Vlist van praktijk Rise and Shine leert het je!

Mindfulnessmomenten zijn als zonnestralen op een dag

Mindfulness is voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren. Het leert je om niet bezig te zijn met herhalingen van herinneringen, fantasieën of doemscenario’s voor de toekomst. Mindfulness leert aandacht geven aan wat er positief en mooi is in het leven, ondanks de stresssituatie waarin jij je vaak bevindt. Tijdens de training werkt Sonja individueel of met maximaal twee personen. Gedurende 8 weken kom je langs op de praktijk voor 1,5 uur per week. Er worden verschillende vaardigheden aangeleerd, zoals: ademfocus, meditaties, bodyscan en yoga. De kosten voor gehele training zijn slechts 99 euro.

WIE BEN JE?
Sinds 2012 heeft Sonja al bijna 1000 mensen behandeld. Zij melden zich zelf bij haar of worden doorgewezen door bijvoorbeeld huisartsen, ziekenhuizen en psychologen. Haar jongste cliënt was 18 jaar en haar oudste 86. “Je hebt vaak niets te vertellen over wat jou in het leven overkomt, maar wel hoe je ermee omgaat. Wie bepaalt de regels?” Dat laatste leer je bij een-op-een coachingsessies. “Wie ben je? En als jouw werk wegvalt, wie ben je dan? Daar hebben veel mensen moeite mee. Wil je erbij horen of denk je dat mensen iets van jou verwachten?” Counseling doet Sonja speciaal voor mensen die tijdelijk niet lekker in hun vel zitten. Dit kan te maken hebben met een onverwerkt trauma of emotionele problemen uit het verleden. Ook geeft ze Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze gedragstherapie helpt cliënten om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (acceptance), zodat men kan blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (commitment), ook op zakelijk gebied.

MINDFULLNESS RISE AND SHINE
Loosduinenstraat 6
2729 CZ Zoetermeer
06 - 23 98 52 43
info@mindfulnessriseandshine.nl
www.mindfulnessriseandshine.nl