Mijn Zaak Lansingerland KRANT NR 1 - MEI 2019

roxy advocatuur

We gaan even terug in de tijd. Zo’n twintig jaar geleden. Vraag aan de kleine Roxy de Weijer wat zij wil worden als ze later groot is en ze reageert: ‘lerares’. Tijdens de middelbare school hoorde zij echter voor het eerst over de hbo-opleiding rechten. Ze besloot het te doen. Het ging haar iets te gemakkelijk af, dus stapte ze na één jaar over op de Universiteit van Leiden. Ze behaalde haar master civiel recht (met een accent op vastgoedrecht). Enkele diploma’s verder werd Roxy zes jaar geleden officieel beëdigd als advocaat. Sinds januari jongstleden is de Zoetermeerse de trotse eigenaar van ROXY Advocatuur.

Maak kennis met Roxy, een jonge advocaat mét ervaring

Inmiddels is Roxy 28 jaar, maar ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al veel ervaring. Ze werkte jarenlang in de advocatuur (commercieel en in de verzekeringsbranche), maar droomde altijd van haar eigen advocatenkantoor. “Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet”, zegt Roxy. “Ik heb nu veel meer vrijheid en kan alles aanpakken zoals ik dat wil.” 

SPECIALISATIES
ROXY Advocatuur is gespecialiseerd in contracten- en vastgoedrecht. Ondernemers hebben helemaal geen zin in juridische rompslomp en vastgoedbezitters willen rendement en geen ‘gedoe’ met bijvoorbeeld verhuur en verkoop van vastgoed. Juridisch advies, overeenkomsten, begeleiding bij onderhandelingen, noem het maar op. De enthousiaste Roxy helpt je er graag bij. “Ik heb voor die specialisaties gekozen, omdat ik het interessant vind en het dynamisch werk is. Ik kom zelf uit een onder-nemersgezin en vind het erg leuk om met ondernemers te werken. Ik ga ook altijd bij de ondernemers langs om het bedrijf te leren kennen. Des te beter kan ik mijn werk doen. Ik weet bijvoorbeeld hoe de interne processen verlopen en weet waar de risico’s liggen. Er komen allerlei branches voorbij.”

roxy advocatuur

TOGA AAN EN GAAN
Ook staat er weleens een bezoekje aan de rechtbank of het Gerechtshof op het programma. Roxy: “Procederen is erg leuk voor de afwisseling. Als ik vind dat mijn cliënt gelijk heeft en we komen er niet uit tijdens de onderhandelingen, pakken we door. Toga aan en gaan.”

PRACHTIG UITZICHT
Roxy is met haar advocatenkantoor gevestigd in het Crown Business Center, aan de Boerhaavelaan 40. “De locatie is ideaal”, zegt Roxy, terwijl ze naar buiten kijkt. Ze heeft op twaalf hoog een prachtig uitzicht over Zoetermeer. “Ook is mijn kantoor zichtbaar en bereikbaar. Je bent zo in Den Haag en Rotterdam.”  

VOLLE AGENDA
Ondanks dat het kantoor pas zes maanden oud is, heeft Roxy het behoorlijk druk. “Enkele cliënten van mijn vorige opdrachtgever wilden per se bij mij blijven. Ook krijg ik er steeds meer dossiers bij dankzij mijn artikelen op LinkedIn. Ik schrijf over praktische zaken in begrijpelijke taal. Onlangs schreef ik het artikel: ‘De opdrachtgever betaalt niet, wat nu?’ Het moet voor iedereen begrijpelijk zijn. Dat miste ik in de advocatuur.”

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer (Stadspoort)
079 - 747 02 36
info@roxyadvocatuur.nl
www.roxyadvocatuur.nl