Osteopathie Centrum Zoetermeer

Ralph van Lieshout studeerde in 2007 af aan de International Academy of Osteopathie in Gent. Affiniteit met osteopathie ontstond vanuit het verlangen om meer voor zijn patiënten te kunnen betekenen. Samen met de osteopaten Madeleine van der Giesen en Jeroen Kop runt hij Osteopathie Centrum Zoetermeer, een moderne en bloeiende praktijk aan de Blauw-roodlaan voor volwassenen, kinderen en baby’s.

Leven is bewegen en bewegen is leven

Ralph: “Vaak zijn onze patiënten al bij andere behandelaars geweest zonder het gewenste resultaat. Hun meestal moeilijk verklaarbare klachten zijn door ons wel te verklaren en dus behandelbaar. Wij onderzoeken het lichaam als totaal en niet alleen de pijnplek. Deze totaalvisie legt relaties tussen het orgaansysteem, de wervelkolom, de schedel en het bewegingsapparaat. Zo kunnen we niet alleen het symptoom, maar ook de werkelijke oorzaak behandelen.” 

“Life is motion. Karakteristieke woorden van de grondlegger van de osteopathie, de Amerikaanse arts, dr. Still, die zo het principe van osteopathie in één zin samenvatte. Bewegingsverliezen van onder andere spieren, gewrichten, organen, bloedvaten, zenuwen en delen van de schedel kunnen van invloed zijn op het ontstaan van klachten. Hij ontdekte een manier om met zijn handen weefsels met verminderde beweeglijkheid in het lichaam op te sporen en te behandelen. Deze behandelwijze is revolutionair, omdat het lichaam vervolgens op een eenvoudige en subtiele wijze in staat is om zichzelf te herstellen. Osteopathie is dus een manuele geneeswijze. Door het toepassen van milde handtechnieken en zachte manipulaties verbetert osteopathie de beweeglijkheid waardoor klachten verdwijnen.” 

Osteopathie Centrum Zoetermeer

DE JUISTE DIAGNOSE
“Osteopathie is dus binnen een bepaalde scala aan klachten één van de meest volledige zienswijze om goede oorzaak-gevolg relaties te kunnen diagnosticeren. Een goede behandeling begint dan ook met een goede diagnose. Een klassiek voorbeeld is een patiënt met lage rugklachten die ooit een blindedarmoperatie ondergaan heeft. Door het weghalen van weefsel ontstaan er door het littekenweefsel verklevingen die de stand van het bekken verandert. Wij mobiliseren die verklevingen en creëren zo meer ruimte voor het bekken waardoor de lage rugklachten verdwijnen. Patiënten komen hier met uiteenlopende klachten. Van hoofdpijn, rug-, nek- heup- bekken-en schouderklachten, peesaandoeningen, whiplash t/m maag- en darmklachten. Tijdens het eerste consult starten we met een uitgebreid vraaggesprek gevolgd door een fysiek onderzoek. Kortom, zijn er bewegingsbeperkingen die relaties hebben met de klachten? Na de diagnose bespreken we behandelprocedure die zuiver bestaat uit manuele technieken. Ook kunnen er leefstijl- en voedingsadviezen gegeven worden.” 

SPECIALISATIE KINDEROSTEOPATHIE
“In Zoetermeer en omstreken staan wij bekend om onze unieke expertise op het gebied van kinderosteopathie. We werken dan ook nauw samen met artsen, verloskundigen en kraamzorg. De klachten kunnen heel divers zijn. Van een onrustige zuigeling, een huilbaby t/m een baby met reflux of darmkrampjes. We zijn een moderne en professionele praktijk met kundige kinderosteopaten,” besluit Ralph trots.

Blauw-roodlaan 92    
2718 SJ Zoetermeer
079 - 362 09 34
info@osteopathiecentrumzoetermeer.nl
www.osteopathiecentrumzoetermeer.nl