Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2020

eten met gemak

Niet iedereen is in staat om elke dag voor een verse en gezonde maaltijd te zorgen. Met name ouderen hebben hier moeite mee. Ook als je lekker wil eten maar weinig tijd of zin hebt om zelf iets te maken, biedt Wytze Sloot met zijn maaltijdenservice Eten met gemak uitkomst.

Lekker eten met oog voor gezond, goede service en betaalbaar? Kies dan voor Eten met gemak

Het werkt kinderlijk eenvoudig. Online of via een papieren menulijst kies je één keer per week wat je de komende zeven dagen wil eten. Denk bijvoorbeeld aan een dag met rundersukade met vleesjus. Je kunt ervoor kiezen om te combineren met aardappelpuree of gekookte aardappelen en/of sperziebonen of rode kool. Daarnaast kun je extra jus of een bepaalde saus kiezen. “Uniek in Nederland”, geeft Wytze aan. “Bovendien hebben we het zout in de maaltijden verminderd. Ook werken we niet meer met verzadigd vet, maar onverzadigd vet. De vraag naar een luxer assortiment neemt toe. Vanaf 1 april bied Eten met gemak u, tegen een kleine meerprijs een nieuw assortiment luxe gerechten aan.”

ERVARING
Wytze weet waar hij het over heeft, want de afgelopen 35 jaar was hij werkzaam als zorg-assistent en dieet- en chef-kok in diverse verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Hij raadt aan om zelf een kleine toevoeging te doen aan de maaltijden. “Denk aan een augurkje, zilverui, piccalilly of chutney. Vooral ouderen hebben dan het gevoel dat ze het een persoonlijke touch hebben gegeven, waardoor ze lekkerder en gemakkelijker eten.” Wytze merkt vooral veel eenzaamheid onder ouderen. “Ik ben soms een van de weinigen die op een dag bij iemand langskomt. Ik probeer altijd de tijd te nemen om even een praatje te maken. Dat is enorm belangrijk voor hen.” Dat is te merken aan zijn trouwe klanten. Velen zijn er al vanaf het begin, in 2016, bij.

eten me gemak

OOK VOOR ZORGINSTELLINGEN
Ook steeds meer zorginstellingen maken gebruik van de diensten van Eten met gemak. Het begon bij Zorgpension Zoetermeer, maar nu zijn ook in de zorgpensions in Woerden, Rotterdam en Baarn blij met de persoonlijke service van Wytze. “Ik ben vrijwel altijd bereikbaar”, zegt Wytze, terwijl hij net een bericht krijgt van een zorgpension. “Medewerkers in de detailhandel, kinderopvang of kleine zorgorganisaties hebben het vaak druk en zijn op een gegeven moment uitgekeken op fast food. Ook zij weten mij steeds meer te vinden. Indien nodig kan ik zelfs boodschappen meenemen en samen met de maaltijden leveren.”

VERSCHIL ZIT IN DETAILS
Volg je een dieet of eet je liever vegetarisch? Met de 14 verschillende diëten eet iedereen mee. Wytze bezorgt samen met zijn vier vaste bezorgers in Alphen aan den Rijn, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Dat doet hij één of twee keer per week. De maaltijden zijn een week houdbaar in de koelkast en te bestellen in kleine, medium of grote porties. “Die keuze is erg belangrijk, want ouderen willen niets weggooien en eten niet veel. Een kleine maaltijd eten ze gemakkelijker op. Het zijn kleine details, maar die maken wel het verschil.”

Verse en gezonde gerechten, persoonlijke bezorging, mogelijkheden voor diëten en voedingsgewoonten én geen abonnement en veilig betalen. Dat is Eten met gemak. Liever eerst proberen? Bestel dan een (dieet)proefbox, met drie verschillende maaltijden, voor slechts € 14,95.

079 - 820 03 99
wytze@etenmetgemak.nl
www.etenmetgemak.nl/wytze