Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 3 - APRIL 2019

kitzart

Ecoline blazen oldskool? Daar denken de peuters van tegenwoordig anders over. In het KitzArt atelier komen kids van 3 t/m 12 jaar om te knutselen, muziek te maken, gedichten te schrijven en zich kunstzinnig uit te leven. Allemaal onder begeleiding van Mariska Charbo, creatieve duizendpoot en drijvende kracht achter knutselproducties, DJ-workshops en kinderfeestjes op maat.

Laat de kids even los bij KitzArt

“Kinderen moeten hier vooral veel plezier beleven”, begint Mariska haar verhaal. “Het belangrijkste is dat ze met hun eigen creatie naar huis mogen gaan. Kinderen kunnen soms zo onzeker zijn over hun eigen kunnen. Hier in het atelier mag en kan alles. Ik wil de creativiteit stimuleren. Als er iets fout gaat, mag dat ook. Maar meestal komt de fantasie vanzelf naar boven geborreld en lopen kids trots met hun ‘Art’ weer naar buiten.”

STRIPPENKAARTJE KUNST
Bij KitzArt kun je een strippenkaart kopen en een creatieve les voor je kind(eren) boeken wanneer je wilt. Op de KitzArt-website vertelt het lesrooster precies wanneer je terecht kunt voor PeuterKunst, KleuterKunst en KitzKunst, Theatersport en de Dichtcursus (voor de iets oudere kids). Leuk om te weten: de 11e les is altijd gratis. “Het zijn geen vaste lessen, je schuift gewoon aan wanneer je wilt en dan teken ik je naam af. Iedereen is wel eens ziek of op vakantie, op deze manier komt er geen strip te vervallen.”

kitzart

Maar daar blijft het niet bij. Mariska’s creatieve brein bedenkt ook kinderfeestjes op maat. Van een DJ-feest, waar je een LP beschildert op een draaiende platenspeler en bovendien je eigen platenhoes ontwerpt, tot een op-en-top Ibiza style feestje op locatie. “Ik heb meer dan dertien jaar in de kinderopvang gewerkt”, vertelt Mariska. “Toen die organisatie failliet ging, moest ik nadenken over de volgende stap. Daarbij wist ik twee dingen zeker: ik wilde met kinderen blijven werken en het moest iets zijn waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Zo is KitzArt in 2015 ontstaan.” Je kunt dus ook met een gerust hart bij Mariska aankloppen als je iets bijzonders wilt organiseren voor de verjaardag van je kind(eren). “Een paar weken geleden hebben we een graffiti feestje gedaan: je eigen naam op een canvas zetten met spuitbussen verf. Gelukkig heb ik een donkergroene partytent”, lacht Mariska. 

EEN KUNST OP ZICH
De reacties zijn goud waard. “Ik word zo blij als kinderen trots zijn op wat ze hebben gemaakt. Natuurlijk zie je soms ook remmingen, onzekerheid. Dan vind ik het een kunst om een kind zo ver te krijgen om dat helemaal los te laten. De meeste kids moeten al zo veel - op school, op het sportveld - dan is het fijn dat je hier geen resultaat hoeft te behalen. Lekker zelf aan de slag gaan, alles is goed.”

OOK OP SCHOOL
Buiten de lessen in het atelier is KitzArt ook te vinden op BSO’s, beurzen en Zoetermeerse evenementen. Grote kans dus dat je Mariska al wel eens hebt gezien. En heeft jouw school nog behoefte aan creativiteit, dan is KitzArt ook in te zetten als lesblok kunstzinnige vorming of theatersport.

DOE EENS MEE!
Samen met de Oranjevereniging organiseert KitzArt op Koningsdag een leuke activiteit voor kids van 3 tot 6 jaar op het Nicolaasplein. En op 5 mei kun je ‘hekwerkdoekschilderen’ op het bevrijdingsfestival op de Markt. Laat de kids een kwast pakken en laat ze even helemaal los.

KITSART
Voorhamstraat 9
2722 CC Zoetermeer
(wijk 22 Palenstein)
06 - 508 301 14
info@kitzart.nl
www.kitzart.nl

PS: Check het Instagram en Facebook account van KitzArt voor alle Art by Kids