Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 1 - JANUARI 2019

dura vermeer

Dura Vermeer. Al 160 jaar grensverleggend en actief in woning- en utiliteitsbouw, infrastructuur en engineering. Kwaliteit, betrouwbaarheid, vernieuwing en continuïteit vormen het fundament van het familiebedrijf. Goed luisteren naar klantwensen en verwachtingen waarmaken staan hoog in het vaandel. De visie van Job Dura die in 1850 zijn timmerwinkel in Katendrecht startte, is onveranderd. Het is de basis van een duurzame relatie met de gemeente Zoetermeer.

Krachtenbundeling resulteerde in een innovatief en duurzaam stadhuis!

Eind jaren ‘90 bouwde Dura Vermeer het stadhuis van Zoetermeer dat echter na ruim 25 jaar niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd. Tijd voor verandering en vooral verduurzaming. Zo werden sloop, een verhuizing en nieuwbouw uitgesloten. De gemeente Zoetermeer koos voor een ambitieuze renovatie met een uniek concept. Het gebouw moest toekomstbestendig en in alle opzichten energiezuinig zijn. Bovendien moest het stadhuis functioneel blijven tijdens het ingrijpende project. Dura Vermeer kreeg het vertrouwen. Commercieel directeur Rob Tummers, die verantwoordelijk is voor nieuwbouw en grootschalige renovaties in Zuid-Holland, spreekt van een ongekende en vooruitstrevende uitdaging. “In 2016 gingen de werkzaamheden van start. Alleen het betonskelet bleef overeind. Er is een nieuwe gevel met een hogere isolatiewaarde toegepast en de installaties zijn compleet vernieuwd. Het stadhuis is volledig “van gas los” dankzij een warmte-koudeopslag-systeem, sensor gestuurde ledverlichting en 400 zonnepanelen op het dak. Deze innovatie levert maar liefst € 80.000 kostenbesparing per jaar op.” 

dura vermeer

UNIEK CONCEPT
“De verouderde werkomgeving werd van een donkere cellenstructuur getransformeerd naar open kantoortuinen met flexibele werkplekken inclusief een eigentijds interieur. Bovendien moesten de stadsbibliotheek, het lifestyle museum en de buitenruimten volledig geïntegreerd worden. Regelmatig open en eerlijk overleg is essentieel. We zaten met de keet in het Stadhuis en konden zo goed sparren.” Uiteindelijk werd op 31 januari het nieuwe Stadhuis officieel geopend door burgemeester Aptroot en minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. “Het Stadhuis-Forum is klaar voor de toekomst en Dura Vermeer verzorgt de komende vijftien jaar het onderhoud,” aldus Rob.

dura vermeer

“Het idee achter de transformatie van de stadhuistoren hangt nauw samen met de ontwikkeling van een duurzaam, compact en efficiënt Stadhuis en de introductie van het nieuwe werken. Qua kantooroppervlakte is het Stadhuis van 29.000 m2 naar 17.500 m2 aanzienlijk afgenomen. De stadhuistoren is afgestoten en wij transformeren de bovenste tien verdiepingen naar 27 luxueuze 3- en 4-kamerappartementen en een penthouse,” vertelt Rob Langerak die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van De Kroon. “Wonen in De Kroon betekent royaal en duurzaam wonen in het bruisende Stadshart met een eigen parkeerplaats in de ondergelegen parkeergarage, een privé berging en een collectieve fietsenstalling. De geïsoleerde appartementen met hoge plafondruimten zijn gasloos en beschikken over vloerverwarming & koeling.  Standaard worden de appartementen opgeleverd met een luxe keuken en badkamer. Vanaf de ruime balkons met goede zonligging kan men genieten van een geweldig uitzicht. 

De verkoop staat gepland in het eerste kwartaal van 2019 onder begeleiding van DE Makelaars en Dura Vermeer Bouw Zuid West. Interesse in deze bijzondere appartementen? Geef uw voorkeur aan op www.dekroonzoetermeer.nl. Samen met de gemeente Zoetermeer bouwen we graag aan een duurzame toekomst!”

DURA VERMEER BOUW ZUID WERST BV
Rotterdam Airportplein 21
3045 AP Rotterdam
Postbus 1986
3000 BZ Rotterdam
T    010 - 280 85 10
E    info@duravermeer.nl
W   www.duravermeer.nl