kiwanis ZOETERMEER & DE HOOP

Kinderen helpen is waar het om draait bij Kiwanis Zoetermeer. De positieve resultaten van de geleverde oogbesturingscomputers aan De Bolsterberg stimuleren de club om mooie projecten te ondernemen. Fietsproject - de Herwerden-Kiwanis Sponsorride - waarmee het geld voor de computers is binnengehaald, is er één van. De voorbereidingen voor de nieuwe editie in 2020 zijn in volle gang.

Kiwanis Zoetermeer laat kinderen praten met de ogen

Bemoedigende resultaten van oogbesturingscomputers voor kinderdienstencentrum De
Bolsterberg. Kinderen helpen is waar het om draait bij Kiwanis Zoetermeer. De positieve resultaten van de geleverde oogbesturingscomputers aan De Bolsterberg stimuleren de club om mooie projecten te ondernemen. Fietsproject - de Herwerden-Kiwanis Sponsorride - waarmee het geld voor de computers is binnengehaald, is er één van. De voorbereidingen voor de nieuwe editie in 2020 zijn in volle gang. Op woensdag 8 mei jl. was het dan zover. Twee oogbesturingscomputers werden door rdgKompagne geleverd aan kinderdienstencentrum De Bolsterberg in Zoetermeer. Deze computers worden inmiddels gebruikt door ongeveer 40 meervoudig gehandicapte kinderen.

Zowel logopedisten, therapeuten als ook de ouders zijn blij verrast door wat de kinderen kunnen met de speciale computers. Ook Clientenraadvoorzitter Janet Dik ziet direct respons van de kinderen die achter de computer gaan zitten. Haar dochter Kirsten kijkt niet alleen naar het scherm, maar reageert ook. De eerste keer dat dit gebeurde was voor Janet een bijzonder en emotioneel moment. Dankzij de computers hebben de kinderen invloed op hun kijkgedrag en biedt het spel- en leermogelijkheden. De computers zijn af te stellen op de behoefte van ieder kind. Er is gekozen voor een uitgebreide computer waardoor de therapeuten een diagnose kunnen stellen nadat de kinderen de computer hebben gebruikt. De tweede computer biedt kinderen de mogelijkheid om spelenderwijs te leren communiceren.

kiwanis

Het geld voor de oogbesturingscomputers werd bij elkaar gebracht door de sociale betrokkenheid van ouders, familie en vrienden en van organisaties zoals Stichting Zorg en Zekerheid en Stichting Leergeld. De Herwerden-Kiwanis Sponsorride bood voor velen dé gelegenheid om de deelnemers die een sportieve fietsprestatie leverde, te steunen en daarmee het doel te realiseren voor De Bolsterberg. Naast het organiseren van de nieuwe fietstocht in 2020 heeft Kiwanis Zoetermeer door het jaar heen diverse projecten die bijdragen aan het welzijn van kinderen. Het eerstvolgende project is de ondersteuning van het stormbaan evenement in juli waarbij we kinderen gratis laten deelnemen.

KIWANIS ZOETERMEER & DE HOOP
Laagdrempelige serviceclub die zich samen met de gemeente Zoetermeer en het bedrijfsleven inzet voor minderbedeelde kinderen. Wil je ons versterken? Mail dan je gegevens en maak kennis met onze enthousiaste leden.

kiwanisdehoop@gmail.com
www.kiwaniszoetermeer.nl