orthodontist zoetermeer

Vanaf 1995 is de praktijk van orthodontist Dr. A.J.W. van der Meij gevestigd aan het Promenadeplein in het Stadshart. “Onze hoofdvestiging was eerst in Den Haag, maar langzamerhand kregen we steeds meer patiënten uit Zoetermeer. We hakten de knoop door en dit is het resultaat,” vertelt de bevlogen orthodontist tijdens zijn rondleiding door de moderne praktijk met een digitaal aanmeldpunt, een ruime wachtkamer inclusief een kleurrijke balie, een “poetshoek”, een sterilisatieruimte, een röntgenkamer en vier behandelkamers, zodat de privacy van de patiënten volledig gewaarborgd is.

KINDEREN ZORGELOOS LATEN LACHEN IS ONZE PASSIE!

Als praktijkmanager is Thoma Kroon-Baas verantwoordelijk voor de organisatie van de praktijk: “Ons patiëntenbestand bestaat voor 85 % uit kinderen van 10 tot 16 jaar. Ze komen hier via de tandarts, mond-tot-mondreclame en/of de Zorgkaart waar 99 % van onze patiënten ons aanbeveelt ná een complete behandeling. Dat is een objectief beeld waar we apetrots op zijn.” Aart van der Meij: “Tijdens het eerste consult, bekijk ik of een behandeling überhaupt noodzakelijk is. Soms komt een patiënt namelijk te vroeg. Vervolgens presenteren wij een exacte begroting inclusief alle nacontroles. Zo weten mensen precies waar ze aan toe zijn, zonder verrassingen achteraf. Een realistische planning is essentieel. Je kunt iemand wel beloven dat een behandeling anderhalf jaar duurt, maar vaak is dat niet zo. Het kan beter mee- dan tegenvallen. Uiteindelijk willen we kinderen, letterlijk en figuurlijk, zorgeloos laten lachen.”  

orthodontist zoetermeer

WELKE BEUGEL PAST HET BEST BIJ JOU?
“Het vervelende “happen” in een lepel met afdrukpasta, is gelukkig verleden tijd. Veel kinderen zagen daar als een berg tegenop. Onze zeer ervaren documentatie-assistente, die fantastisch met kinderen omgaat, start de procedure met het maken van een set röntgenfoto’s en een 3D-scan. Een prettige, efficiënte en effectieve methode waarmee we ook de apparatuur vervaardigen. Bovendien is een 3D-scan 100 % nauwkeurig. We volgen de nieuwste technologieën en ontwikkelingen. Na de uitgebreide diagnose volgt het behandelplan. Welke beugel past het best bij jou?”  

GOEDE OMGANG MET KINDEREN IS ESSENTIEEL
“De goede band die wij met de kinderen opbouwen en 23 jaar ervaring resulteren uiteindelijk in succesvolle behandelingen. Als je je vak beheerst en boven de materie staat, schrik je niet zo snel van een complex gebitsprobleem. Je straalt ook veel meer rust uit. We kunnen dus een perfecte inschatting maken van de moeilijkheidsgraad. Wordt het een eenvoudig of een lastig proces en hoe lang gaat het duren? Duidelijke, kindvriendelijke uitleg resulteert in gemotiveerde patiënten. Tot slot beschikken we over een uitgebreid netwerk van specialisten zoals kaakchirurgen die we direct kunnen inschakelen bij een bepaald probleem.”

Promenadeplein 119
2711 AB Zoetermeer
079 - 342 36 36
info@orthodontistzoetermeer.nl
www.orthodontistzoetermeer.nl