cfo capabel

Na ruim dertig jaar ervaring binnen de financiële dienstverlening, waarvan twintig jaar als CFO & CEO, was de tijd rijp voor een switch. Tijdens zijn carrière toetste Kees Gordijn zo’n achttienduizend financierings-aanvragen van MKB-bedrijven. Vaak bleek dat de strategie en de managementinformatie niet helder waren. Ook waren er processen niet op orde en vertoonde het HR-beleid hiaten. Veel ondernemers werken wel in maar niet aan het bedrijf vanwege tijdsgebrek. Het aanstellen van een fulltime financieel directeur is vaak te kostbaar. Heb je wel eens gedacht aan een CFO voor één dag?

Je moet bewogen raken om in beweging te komen

Op 1 januari 2017 sloot Kees zich aan als partner bij CFO Capabel. Hij ondersteunt organisaties bij het maken van strategische keuzes en het professionaliseren van het (financieel) management. “Als ondernemer kom je aan structurele zaken zoals toekomstplannen, het verbeteren van de managementinformatie, de cashflow of het efficiënter inrichten van processen vaak niet toe. Je hebt behoefte aan iemand op de werkvloer, zodat veranderingen en vernieuwingen ook echt gaan werken. Dat is nou juist de toegevoegde waarde van een capabele CFO. Adviseren én meewerken in het bedrijf, zodat de resultaten daadwerkelijk verbeterd worden. Flexibel en structureel, bijvoorbeeld één dag per week, zes maanden lang. Met de parttime financieel directeur spar je over de toekomst, de investeringen en de financiering van je bedrijf. CFO Capabel richt op drie pijlers: CFO voor één dag, werving & selectie van financiële functies en interim-management.”

cfo capabel

WERVING & SELECTIE
“Bij de werving van een vaste financieel directeur, financial of business controller wil je natuurlijk niet over één nacht ijs gaan. Een kwestie van de juiste persoon op de juiste plek. Als specialist op het gebied van financieel management weten wij als geen ander welke achtergrond en competenties belangrijk zijn voor een succesvolle werving. Zo testen we de kandidaten op leidersgedrag en finan-cieel-analytische denkkracht. Daarbij houden we rekening met de behoefte van de organi-satie, het juiste wervingsprofiel en de selectie van de juiste kandidaat. Uiteraard nemen wij alleen genoegen met absolute topkwaliteit.”

INTERIM-MANAGEMENT
“Door onze hoge eisen duurt het invullen van de vacature soms langer dan gepland. We bieden de mogelijkheid om een interim CFO in te schakelen. Dat kan voor een specifieke opdracht of een CFO voor één of meerdere dagen per week. Hij/zij is flexibel inzetbaar en werkt structureel aan verbeteringen binnen het bedrijf. Je beschikt over een ervaren, betaalbare CFO zonder de kosten van een fulltime financieel directeur of manager. Ons motto? Sturen door inzicht, zodat je klaar bent voor de toekomst! Interesse en toe aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op,” besluit Kees.

CFO CAPABEL
06 - 532 412 59
kees.gordijn@cfocapabel.nl
www.cfocapabel.nl