Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 7 - DECEMBER 2018

The Next Step

Wat wil ik later worden? Het blijft een lastige vraag. Natuurlijk worden leerlingen op school aan het denken gezet. Ze volgen lessen arbeidsoriëntatie, arbeidstraining en lopen zelfs stage. Vanaf 18 jaar mogen ze officieel werken. Sommige jongeren hebben al vroeg een duidelijk toekomstbeeld, maar andere hebben een duwtje in de rug nodig. Daarom vond op 8 november 2018 de derde editie van The Next Step in The Dutch Innovation Factory plaats. Ongeveer tweehonderd leerlingen van het speciaal- en praktijkonderwijs uit Zoetermeer en omstreken konden in een beschutte omgeving kennismaken met potentiële werkgevers. 

Iedereen verdient een kans. Wat is The Next Step?

The Next Step is een samenwerking tussen het Atrium, het praktijkonderwijs, het voortgezet speciaal onderwijs Zoetermeer & regio en de gemeente. Eén keer per jaar organiseren ze samen de informatiemarkt en oriëntatiebeurs. Het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) staat garant voor deskundige begeleiding en ondersteuning bij de plaatsing van een werkzoekende. Zij werven ook ondernemers voor de oriëntatiebeurs. Lokale ondernemers verstrekken daar informatie over hun onderneming. Wat voor werk bieden zij? Hoe zien de werkzaamheden er nu concreet uit en welke competenties zijn belangrijk? Een kijkje in de keuken kan duidelijkheid scheppen en leiden tot betere keuzes. Een handicap of ziekte hoeft geen belemmering te zijn voor deelname aan de arbeidsmarkt. Verschillende vormen van dagbesteding kunnen dan uitkomst bieden, zoals het werken in een kringloopwinkel of op een zorgboerderij.  

The next Step

PARTNERS MAKEN HET VERSCHIL
Veel ondernemers kampen door de bloeiende economie met een personeelstekort. Samenwerking met het WSP ZHC lijkt een logische optie. Inge van Weerden is sinds zes jaar filiaalbeheerder van het filiaal in de Dorpsstraat van de textielgigant Zeeman die hier al veertig jaar is gevestigd. De formule “Goede kleding hoeft niet duur te zijn” is nog steeds succesvol. Het assortiment basiskleding, huishoudtextiel en woonaccessoires lokt jaarlijks meer dan 70 miljoen tevreden klanten naar 1300 winkels die verspreid zijn over Europa,” begint Inge. “Verder staat maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen hoog in ons vaandel. In iedere fase van het productieproces, de bevoorrading t/m de recycling draait het om respect voor mens en milieu. Zo is kinderarbeid uit den boze! Via mijn regiomanager ben ik in contact gekomen met The Next Step. Tijdens de oriëntatiebeurs willen we leerlingen vooral enthousiast maken voor Zeeman. Ze kunnen bij ons stage lopen, een interne opleiding volgen en eventueel een arbeidscontract krijgen. Het opleiden van leerlingen met een beperking vereist een bepaalde feeling. Niet iedereen is hetzelfde, maar iedereen verdient een kans!” 

JOBCOACH HOUDT VINGER AAN DE POLS
Isolde Leffmann nam in 2015 Party Point over van haar schoonvader. De winkel die sinds 1995 aan de Dorpsstraat gevestigd is, staat in Zoetermeer bekend om het ruime assortiment feest- en cadeauartikelen. Ze hebben alle versiering en accessoires in huis voor onvergetelijke (thema)feestjes zoals Carnaval, Tirol, Hawai en Disco. Halloween is net achter de rug. Bij Party Point vind je nu volop stijlvolle Sinterklaaskostuums of kleurrijke Pietenpakken inclusief kenmerkende accessoires! Hoe ontstond haar contact met WSP ZHC? “Via een leerling van het Atrium die hier naar alle tevredenheid stage had gelopen. Na de bemiddeling en begeleiding van het WSP ZHC kon ik haar een vast contract aanbieden. Tijdens mijn zwangerschap heb ik het WSP ZHC nogmaals benaderd om te bemiddelen bij de zoektocht naar een geschikte kandidaat. Kortom, ik ben erg blij met de zorgvuldige procedure en de intensieve begeleiding van de jobcoach die voortdurend een vinger aan de pols houdt,” aldus Isolde. 

ZEEMAN
Dorpsstraat 79-81
2712 AD Zoetermeer
088 - 0070 233
zeeman@zeeman.com
www.zeeman.com

PARTY POINT
Dorpsstraat 156
2712 AP Zoetermeer
079 - 316 31 03
info@party-point.nl
www.party-point.nl

WSP ZHC
Markt 3
2711 CZ Zoetermeer
079 - 346 97 00
info@zhcwerkt.nl
www.zhcwerkt.nl