Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2020

NOVA CURA

Tijdens vorige werkzaamheden in de zorg leerde Jessica Rai hoe het niet moest. Om die reden startte zij in november 2018 NovaCura Zorggroep, gevestigd aan het Bredewater. NovaCura Zorggroep geeft wél de juiste zorg aan huis. Het wordt namelijk perfect afgestemd op de wensen en behoeften van de cliënt.HTTP://www.novacurazorggroep.nl

Hier krijg je thuiszorg zoals het hoort

In het verpleeghuis, ziekenhuis en revalidatiecentrum was Jessica jarenlang in dienst. Maar ook in andere zorgbranches deed ze veel ervaring op. Hierdoor heeft zij een team van (wijk)verpleegkundigen en verzorgers verzameld om elke hulpbehoevende op het gebied van wijkverpleging of verzorging te kunnen helpen. Denk hierbij aan (tijdelijke) ziekte of handicap, waardoor iemand niet helemaal voor zichzelf kan zorgen. Of hulp bij het douchen, aankleden en medicatie. Ook ondersteuning bij dementie en palliatieve zorg /terminale zorg is mogelijk.

NOVA CURA

FRANCHISE
Vanwege de groei heeft NovaCura Zorggroep een franchiseformule opgezet voor (startende) zorgondernemers die in de thuiszorg willen stappen. Het is speciaal voor thuiszorgorganisaties die ondersteuning nodig hebben in de bedrijfsvoering, kwaliteit van zorg en administratieve werkzaamheden. “Wat wij doen, willen we ook andere ondernemers leren. We willen hen laten zien: zo kan het ook”, aldus Jessica.

KWALITEIT EN WELZIJNSBELEVING OP 1
“Er is veel vraag naar zorg vanwege de vergrijzing, maar tegelijkertijd is er minder personeel beschikbaar in de branche. Daarom is de kwaliteit extra belangrijk”, vindt hbo-regieverpleegkundige Jessica, die sinds 2002 werkzaam is in de zorgsector. “Ik heb veel dingen meegemaakt waar ik enorm van ben geschrokken. Denk hierbij aan zware vervuiling in het huis van een cliënt. Maar er zijn ook simpelere verbeterpunten. Een moslima wordt vrijwel altijd liever niet door een man verzorgd. Bij grote organisaties gaat dat weleens mis en dan weigert de klant de zorg. Dat voorkomen wij door wel met wensen en behoeften rekening te houden. We doen alles in overleg met naasten en eventueel de mantelzorger.”

NAUW SAMENWERKEN
“Wij willen de gezondheid en welzijn van cliënten verbeteren, zodat zij de kwaliteit van leven kunnen blijven ervaren.” Om die reden werkt NovaCura Zorggroep nauw samen met huisartsen, apothekers, specialisten en andere zorggerelateerde instanties. “Het is enorm belangrijk werk wat wij doen. Bij verschillende organisaties zag ik dat de kwaliteit van de zorg ondermaats was. Daar heb ik zelfs een keer een melding van gemaakt bij de inspectie”, laat Jessica weten.

WOONZORGINSTELLING
In de toekomst hoopt NovaCura Zorggroep een stap verder te gaan. Het plan is om een woonzorginstelling op te richten. “Daar is enorm veel vraag naar en past perfect binnen onze visie. Cliënten die niet meer thuis kunnen wonen, willen dat wij hen blijven verzorgen. Nu staan velen op een wachtlijst voor een aangepaste woning maar daar gaat veel tijd overheen. We willen dit jaar nog aan de slag gaan met het plannen van onze woonzorginstelling om onze cliënten nóg betere zorg te kunnen bieden.”

Bredewater 16
2715CA Zoetermeer
06 - 28 98 21 20
info@novacurazorggroep.nl
www.novacurazorggroep.nl