Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2019

PATERNOTTE UITVAARTZORG

De dood. We denken er liever niet aan en praten er nauwelijks over. Vreemd eigenlijk, want diep in ons hart weten we dat het einde ooit nadert. De dood is nog een beetje taboe. Alleen de gedachte eraan, doet ons al huiveren. De realiteit zet ons echter met beide benen op de grond. Naarmate we ouder worden, raken we namelijk steeds meer dierbaren kwijt. Daar is geen ontkomen aan. Nadenken over het afscheid van je leven, hoort er dus gewoon bij. Met een wilsbeschikking leg je jouw wensen exact vast en creëer je rust en tijd voor je nabestaanden om te rouwen.

Het kan geen kwaad om eens stil te staan bij het afscheid van je leven!

Na een sabbatical van drie maanden waarin zij o.a. een pelgrimstocht volbracht en de stilte opzocht, besloot Karen Paternotte haar hart te volgen. Op 1 september 2018 werd Paternotte Uitvaartzorg haar nieuwe uitdaging. Negen jaar ervaring bij een lokale uitvaartonderneming resulteerde in haar passie voor de uitvaartzorg. “Voor mensen zorgen, ze oprecht helpen en ondersteunen in de meest verdrietige tijd van hun leven, is mij op het lijf geschreven,” vertelt Karen. “Als je afscheid moet nemen, dan wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk doen. Een uitvaart verloopt over het algemeen vrij traditioneel. Nu kan ik er vanuit mijn hart iets persoonlijks aan toevoegen. Zo kunnen details het verschil maken.” 

PATERNOTTE UITVAARTZORG

HOE LIGT MIJN DOODSKIST?
“Bovendien wil ik op een laagdrempelige manier informatie geven over het afscheid. Ouderen hebben daar vaak al over nagedacht en hun wensen nauwkeurig vastgelegd. Zij willen vooral hun kinderen niet belasten met lastige keuzes. Het zou echter goed zijn als we ook een jongere generatie kunnen bereiken. De taboesfeer moest doorbroken worden. De drie informatiedagen die wij eind februari organiseerden in het Proeflab waren dan ook een schot in de roos. Vooral het proefliggen in een uitvaartkist, met of zonder deksel, bleek erg populair en allesbehalve luguber. Onze informatieverstrekking over het belang van een wilsbeschikking werd ook zeer op prijs gesteld. Op zaterdag 11 mei is er van 14.00 tot 16.30 uur weer een uitvaartinformatiedag met proefliggen in het ProefLab, Dorpsstraat 110, Zoetermeer.”

WILSBESCHIKKING GEEFT RUST!
“Veel bezoekers namen dan ook de eenvoudig in te vullen wilsbeschikking mee naar huis. In deze wilsbeschikking kun je de meest essentiële gegevens voor de nabestaanden op een rijtje zetten. Waar wil je begraven of gecremeerd worden? Kies je een massief houten kist of ga je voor een ecologisch verantwoord alternatief zoals riet, wilgentenen of bamboe? Hoe moet de samenkomst eruitzien? Koffie met cake of een borrel met heerlijke hapjes? Naast alle persoonlijke wensen is er ook ruimte voor het noteren van zakelijke gegevens en wachtwoorden van bijvoorbeeld banken en social media. Ons eigen leven staat even stil als we afscheid moeten nemen van een dierbare. Dat is goed. Mensen mogen ook verdriet hebben!”Koraalrood 153

2718 SB Zoetermeer
079 - 303 22 03 (24/7)
karen@paternotteuitvaart.nl
www.paternotteuitvaart.nl