Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 5 - AUGUSTUS 2019

juwelier veenstra

Een familiebedrijf als Veenstra moeten we koesteren. De unieke juwelierszaak is sinds 1963 gevestigd in de Dorpsstraat in Zoetermeer. In het verleden repareerde opa Veenstra uurwerken achter in de zaak, maar tegenwoordig worden daar handgemaakte juwelen vervaardigd door kleinzoon en juwelenontwerper Daniel Moesker, samen met zijn moeder Heleen Veenstra zijn ze in al die jaren uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de Dorpsstraat.

In het atelier komen de juwelen echt tot leven

Overal waar je kijkt zie je gereedschappen en materialen. In het oudste atelier van Zoetermeer is Daniel hard aan het werk voor zijn nieuwe collectie. Hij is net terug van een van zijn reizen waarbij hij exclusieve edelstenen en parels van over de hele wereld heeft meegenomen. Ze worden door hem zelf uitgezocht, ingekocht en vaak ook in het eigen atelier geslepen. Daniel beschikt over een unieke collectie om bijvoorbeeld een persoonlijke verlovingsring, exclusieve oorbellen of saffieren hanger te maken. Want Veenstra Juwelier verkoopt niet alleen sieraden, maar ontwerpt en maakt ze ook!

VERNIEUWEND EN DUURZAAM
“Als juwelierszaak willen we niet alleen bijzondere juwelen en horloges verkopen, ook vinden we het belangrijk om vernieuwend te zijn en te weten hoe en waar onze collecties vandaan komen en gemaakt zijn. Hierdoor werken we steeds meer met merken die duurzaam en origineel zijn. Zoals Clic Dutch design, Eclat, Trollbeads, Rabinovich, Jéh Jewels en uiteraard onze eigen handgemaakte atelier Collectie”, vertelt Heleen.

juwelier veenstra

OP MAAT GEMAAKTE JUWELEN 
Soms heb je een bepaald idee in je hoofd van hoe het eruit moet zien, maar lukt het niet om jouw droomsieraad te vinden. Het atelier van Veenstra heeft hiervoor de oplossing en kan een passend juweel volledig naar eigen wens ontwerpen en maken. Daniel kan met zijn ruime collectie edelstenen en materialen alle te bedenken sieraden ook daadwerkelijk maken. “Wij beschikken over een mooie collectie parels en edelstenen, waardoor er altijd iets bij zit dat perfect bij jou past. Precies naar jouw idee, stijl en budget”, aldus Daniel.

TROUW- EN VERLOVINGSRINGEN
Trouw- en verlovingsringen zijn misschien wel de belangrijkste juwelen in het leven. Om die reden is het belangrijk dat deze volledig op jou en je partner zijn afgestemd. De ringen kun je natuurlijk uitzoeken uit een van de bestaande collecties, maar om het nog persoonlijker te maken kunnen deze ook volledig ambachtelijk naar eigen ontwerp worden gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om bestaande trouwringen te vermaken. Heleen: “Het vermaken van trouwringen is een van de werkzaamheden die wij dagelijks uitvoeren. Vaak gaat het om het samenvoegen van twee ringen tot één ring of het toevoegen van bijvoorbeeld een edelsteen of diamant.” 

REPAREREN OF MODERNISEREN
Ook het repareren of moderniseren van juwelen is mogelijk in het Atelier van Veenstra. Het is jammer om oude, kapotte of beschadigde juwelen niet meer te dragen. Vaak hebben zij nog steeds een emotionele waarde. In de werkplaats kan Daniel deze juwelen nieuw leven inblazen door ze vakkundig te repareren of restaureren. Ook is het mogelijk om van deze sieraden een nieuw juweel te maken door ze te laten vermaken en of moderniseren. Zo kan een dierbaar juweel weer gedragen worden en blijft de emotionele waarde behouden!

JUWELIER VEENSTRA
Dorpsstraat 77 
2712 AD Zoetermeer (wijk 12 Dorp) 
079 - 316 30 88 
info@veenstrajuwelier.nl 
www.veenstrajuwelier.nl