Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 6 - NOVEMBER 2018

Atelier La Vivere

Lekker met een borduur-, brei- of haakwerkje op de bank? Of is het tijd om de naaimachine weer eens uit de kast te halen? Of je nu van bolletjes wol, strengetjes zijde of stofjes houdt, Atelier La Vivere helpt je graag op weg.

Haken, breien, quilten, vilten, punchen, borduren of kartonnage?

Staat je hobby erbij? Veel Zoetermeerders weten nog niet dat er zo’n grote handwerkzaak in de Dorpsstraat zit. “Onze winkeloppervlakte is meer dan 250 m2 en gevuld met creatieve- en handwerkartikelen,” vertelt Wim enthousiast. “Wij verkopen wol van ultradun tot mega dik van merken zoals Scheepjes, Katia, LanaGrossa en Borgo de Pazzi. Stoffen van Tilda, Katia, Gütermann en ModaStoffen, Wolvilt en pakketten van de Witte Engel en kartonnage van Rinske Stevens. In drie jaar tijd is onze collectie enorm uitgebreid en deze blijft zich uitbreiden.”

Atelier La Vivere

WORKSHOPS
“Of je nu een beginner bent of een andere techniek wilt leren, alle begin is moeilijk maar ook leuk!”, vult Debby enthousiast aan. “Atelier La Vivere begon 3 jaar geleden met workshops voor beginnende haaksterren en al snel is het uitgegroeid tot dé hobby- en handwerk-specialist van Zuid-Holland. Wij geven naast de workshops Haken voor beginners nu ook Tunisch Haken, Armbreien, Punchen, FreeForm Haken, Fair Isle breien, Quilten, Borduren en Vilten. Vind je het leuk om met een aantal vriendinnen of collega’s een workshop te organiseren? Ook dat kan. Wij denken met je mee! Op onze website www.atelierlavivere.nl staan alle workshops voor de komende periode. Je kan je ook daar inschrijven.”

TIPS EN TRUCS OF KOFFIE EN EEN BABBEL
“Is je patroon niet duidelijk en kom je er niet uit? Iedereen heeft daar wel eens last van, legt Wim uit. “Of heb je juist inspiratie nodig en wil je graag met anderen gezellig haken of breien? Dan kan je ons Haak- en Breicafé elke woensdagavond vanaf 19.00 uur of vrijdagmorgen vanaf 10.00 uur bezoeken. En mis je nog net dat ene bolletje wol en heb je overdag geen tijd, we hebben elke woensdagavond extra koopavond van 19.00 uur.”

ATELIER LA VIVERE
In het historische pand in de Dorpsstraat waren achtereenvolgens een kruidenierswinkel, dieren-
speciaalzaak en modelbouwwinkel gevestigd. Wim de Bruin en partner Debby werken al drie jaar hard aan het steeds mooier en uitgebreider maken van de zaak. Wim is dagelijks in de winkel en Debby is de workshopjuf voor al uw vragen en aanwezig tijdens de handwerkcafés op woensdag en vrijdag.

Dorpsstraat 179
2712 AJ Zoetermeer
079 - 889 60 12
info@atelierlavivere.nl
www.atelierlavivere.nl
Facebook: Atelier La Vivere