Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 2 - FEBRUARI 2020

la vivere

Lekker met een borduur-, brei- of haakwerkje op de bank als de wind om het huis waait en de regen met bakken uit de hemel komt? Of is het tijd om de naaimachine weer eens uit de kast te halen? Of je nu van bolletjes wol, strengetjes zijde of stofjes houdt, Atelier La Vivere in de Dorpsstraat helpt je graag op weg met workshops, haak- en breicafés en naai- en quiltcafés.

Haken, breien, naaien, quilten, punchen, borduren...

WINKEL
Staat je hobby erbij? Ga dan gauw een kijkje nemen bij Atelier La Vivere. Veel Zoetermeerders weten nog niet eens dat er zo’n grote handwerkzaak in de Dorpsstraat zit. “Onze winkeloppervlakte is meer dan 250 m2 en tot de nok toe gevuld met creatieve hand-werkartikelen”, vertelt Wim enthousiast. Wij verkopen wol van ultradun tot megadik van merken zoals Scheepjes, Katia, LanaGrossa en Borgo de Pazzi. Onze stoffen zijn van Tilda, Katia, Gütermann en ModaStoffen. “In vijf jaar tijd is onze collectie enorm uitgebreid”, vervolgt Wim.

WORKSHOPS
“Of je nu een beginnende haak- of breister bent of een andere techniek wilt leren als ervaren breister, alle begin lijkt moeilijk, maar hier maken we het leuk”, vult Debby enthou-siast aan. Atelier La Vivere begon 3 jaar geleden met het geven van workshops en is inmiddels uitgegroeid tot handwerkspecialist van Zuid-Holland. Debby noemt een aantal workshops op: Tunisch Haken, Fair-Isle breien, Double Knitting, Brioche breien, Armbreien, Punchen, Free Form haken, Quilten. Op de website www.atelierlavivere.nl staan alle workshops voor de komende periode. Je kunt je daar ook inschrijven. Ook leuk om met een aantal vriendinnen een workshop te organiseren.

la vivere

HAAK- EN BREICAFÉ
Voor tips en trucs, koffie en een babbel kun je terecht bij de cafés op woensdagavond en vrijdagochtend en nu ook elke zaterdag van 13.30 - 15.30 uur. Is je patroon niet duidelijk en kom je er niet uit? Of heb je inspiratie nodig en wil je graag met anderen gezellig haken of breien? Een kaart voor 5x Haak- en Breicafé kost 25 euro en je spaart ook nog voor korting op al je aankopen.

NAAI- EN QUILTCAFÉ
Al sinds vorig jaar april organiseert Atelier La Vivere het Naai- en Quiltcafé op de woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Organisator Debby vertelt enthousiast: “Onze cafés worden door veel trouwe bezoekers en enthousiaste nieuwelingen bezocht. Met het uitbreiden van de collectie met modestoffen voor kinderen, quiltstoffen en fournituren kon een café natuurlijk niet uitblijven. Een kaart voor 5x Naai- en Quiltcafé kost 50 euro en je spaart ook nog voor korting op al je aankopen. Je neemt je eigen naaimachine lekker mee of je gebruikt er één van ons tegen een klein bedrag.

CADEAU-IDEE?
Debby heeft nog een goeie kado tip: “Kijk je man of kinderen aan en geef ze de hint voor een cadeaubon van Atelier La Vivere. Deze zijn in te vullen tegen elk bedrag en in te wisselen voor een workshop, strippenkaarten, stoffen, fournituren, wol etc.”

ATELIER LA VIVERE
Dorpsstraat 179
2712 AJ Zoetermeer
079 - 889 60 12
info@atelierlavivere.nl
www.atelierlavivere.nl

 

APRIL FEESTMAAND

Mochila Tas Haken - 31 maart 2020
De 1e avond leer je de techniek van het Mochila haken en begin je aan de bodem. De 2e avond gaan we verder aan de zijkant van de tas en wordt uitgelegd hoe we de knoopsgaten, kwastjes, koord en band kunnen maken.

Scheepjes Masterclass – Cosy Moments Shawl - 6 april 2020
Kanten omslagdoek breien, de volgende technieken komen aanbod; opzetten omslagdoek met de Judy’s Magic Cast On, oppakken van steken, inbrengen levenslijn en kantpatronen lezen en begrijpen. Veel extra tips en trucs

Haken voor beginners - 7 april 2020
Haken is heerlijk ontspannend en je maakt er de mooiste dingen mee. Maar je moet wel eerst even de basistechnieken van het haken leren. We gaan leren door te doen en je gaat na elke les met een leuk resultaat naar huis

Top Down Vest Haken - 14 April 2020
Altijd al een mooi passend vest willen haken? We haken het vest van boven naar beneden, in één keer. Dus je hoeft geen losse onderdelen te haken. Je moet wel bekend zijn met lossen, vasten en stokjes haken. Je vest gaat er echt super professioneel gaat uitzien.

Scheepjes Masterclass Sokken Breien voor beginners - 16 april 2020
Je leert sokken breien vanaf de teen omhoog. De volgende technieken komen aanbod; Judy’s Magic Cast on, Meerderen voor de teen, Duitse verkorte toeren hiel, wanneer kleur te wisselen en rekbaar afkanten

Opendag Atelier La Vivere - 18 april 2020
- Feestelijke Aanbiedingen
- Demo’s
- Nieuwe cursus aanbod
- Koffie / Thee met iets lekkers
- en nog veel meer ….

Wandhanger Macrame’n - 21 april 2020
Een leuke stoere wandhanger maken? Je leert verschillende knooptechnieken en gaat dan met een mooie wandhanger naar huis

Knuffel Beestje Haken - 28 april 2020
Tijdens de workshop ga je op ontdekkingstocht in het Amigurumi haken. Je leert de magische ring, rondhaken in een spiraal, onzichtbaar meerderen en minderen en natuurlijk het begrijpen van het patroon. Allemaal technieken om zelf al die leuke gehaakte beestjes te gaan maken.

Scheepjes Masterclass Relief Texture Coasters -  9 mei 2020
Je gaat aan de slag met Scheepjes Catona en leert de techniek om deze mooie coasters te haken, Je krijgt veel persoonlijke aandacht en ruimte om deze nieuwe steken te leren, en gaat ok nog eens naar huis met een Scheepjes goodie  bag

Meer info over de workshop kun je vinden op  : www.atelierlavivere.nl of op facebook https://www.facebook.com/Atelier-La-Vivere