Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 5 - OKTOBER 2020

la vivere

Lekker met een borduur-, brei- of haakwerkje op de bank als de wind om het huis waait en de regen met bakken uit de hemel komt? Of is het tijd om de naaimachine weer eens uit de kast te halen? Of je nu van bolletjes wol, strengetjes zijde of stofjes houdt, Atelier La Vivere in de Dorpsstraat helpt je graag op weg met workshops, haak- en breicafés en naai- en quiltcafés.

Haken, breien, naaien, quilten, borduren...

Staat je hobby erbij? Ga dan gauw een kijkje nemen bij Atelier La Vivere. Veel Zoetermeerders weten nog niet eens dat er zo’n grote handwerkzaak in de Dorpsstraat zit. “Onze winkeloppervlakte is meer dan 250 m2 en tot de nok toe gevuld met creatieve handwerkartikelen”, vertelt Wim enthousiast. Wij verkopen wol van ultradun tot megadik van merken zoals Scheepjes, Katia, LanaGrossa en Borgo de Pazzi. Onze stoffen zijn van Tilda, Katia, Gütermann en ModaStoffen. “In vijf jaar tijd is onze collectie enorm uitgebreid”, vervolgt Wim.

la vivere

WORKSHOPS
“Of je nu een beginnende haak- of breister bent of een andere techniek wilt leren als ervaren breister, alle begin lijkt moeilijk, maar hier maken we het leuk”, vult Debby enthousiast aan. Atelier La Vivere begon 3 jaar geleden met het geven van workshops en is inmiddels uitgegroeid tot handwerkspecialist van Zuid-Holland. Debby noemt een aantal workshops op: Tunisch Haken, Fair-Isle breien, Double Knitting, Brioche breien, Armbreien, Punchen, Free Form haken, Quilten. Op de website www.atelierlavivere.nl  staan alle workshops voor de komende periode. Je kunt je daar ook inschrijven. Ook leuk om met een aantal vriendinnen een workshop te organiseren.

HAAK- EN BREICAFÉ
Voor tips en trucs, koffie en een babbel kun je terecht bij de cafés op woensdagavond en vrijdagochtend en nu ook elke zaterdag van 13.30 - 15.30 uur. Is je patroon niet duidelijk en kom je er niet uit? Of heb je inspiratie nodig en wil je graag met anderen gezellig haken of breien? Een kaart voor 5x Haak- en Breicafé kost 25 euro en je spaart ook nog voor korting op al je aankopen.

NAAI- EN QUILTCAFÉ
Al sinds vorig jaar april organiseert Atelier La Vivere het Naai- en Quiltcafé op de donderdag van 10.00 - 12.00 en vrijdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur. Organisator Debby vertelt enthousiast: “Onze cafés worden door veel trouwe bezoekers en enthousiaste nieuwelingen bezocht. Met het uitbreiden van de collectie met modestoffen voor kinderen, quiltstoffen en fournituren kon een café natuurlijk niet uitblijven. Een kaart voor 5x Naai- en Quiltcafé kost 50 euro en je spaart ook nog voor korting op al je aankopen. Je neemt je eigen naaimachine lekker mee of je gebruikt er één van ons tegen een klein bedrag.

CADEAU-IDEE?
Debby heeft nog een goeie kado tip: “Kijk je man of kinderen aan en geef ze de hint voor een cadeaubon van Atelier La Vivere. Deze zijn in te vullen tegen elk bedrag en in te wisselen voor een workshop, strippenkaarten, stoffen, fournituren, wol etc.”

Dorpsstraat 179
2712 AJ Zoetermeer
079 - 889 60 12
info@atelierlavivere.nl
www.atelierlavivere.nl