Corpus Health Hoogtekamer

Ga jij binnenkort de Kilimanjaro beklimmen of de Mont Ventoux bedwingen? Of doe je voor het goede doel mee aan de Alpe d’HuZes of Giro di KiKa? Dan moet je eerst wennen aan sporten op hoogte. Dit kan in de Corpus Health Hoogtekamer. In de grootste hoogtekamer van Nederland kan jij het beste uit jezelf halen!

Haal het beste uit jezelf: Corpus Health hoogtekamers

Hoogtetraining is trainen boven zee-niveau, zoals in de bergen. Op zeeniveau bestaat de lucht voor 20,9% uit zuurstof, maar op 2500 meter boven zeeniveau zit er nog maar 15,5% zuurstof in de lucht. In de hoogtekamer van Corpus Health wordt de zuurstof kunstmatig verminderd. Hoe minder zuurstof in de lucht, hoe zwaarder de training. Door te trainen in de hoogtekamer kan jij net dat stapje extra zetten. 

AFZIEN
Je traint in de hoogtekamer van Corpus Health op de Wattbike onder leiding van fietscoaches Martijn Knoester, Hann Worst of oud-profwielrenner Marco van der Hulst. “Het is echt afzien”, zegt Martijn. “Je begint de training met de maximaaltest. Dan wordt bepaald hoe groot jouw motor is, dus jouw maximale wattage en hartslag. Op basis van die waarden ga je het trainingsprogramma in. De meesten fietsen één of twee keer per week een les van één uur en twintig minuten.”

Corpus Health Hoogtekamer

VOOR JONG EN OUD
Trainen in de hoogtekamer is niet alleen voor beroepsporters, maar ook voor iemand die gewoon naar een beter conditie streeft. “Het is echt voor jong en oud”, vertelt Marco. “Maar je moet wennen aan de fiets, wattage en hoogte. Toch kan een huisvrouw samen met een beroepsrenner trainen. Je traint namelijk in je eigen zone, op je eigen niveau.”

MEDISCHE HOOGTEKAMER 
Corpus Health beschikt tevens over een medische hoogtekamer die ingezet kan worden tegen medische klachten, zoals diabetes, obesitas, COPD en astma. Kijk voor meer informatie hierover op: www.corpushealth.nl 

WATTBIKE
Je las al een paar keer de term Wattbike; dit is geen normale spinfiets! De Wattbike is net als een racefiets: je moet constant blijven trappen, anders sta je meteen stil. “Het is een veel realistischer gevoel van bergop rijden. De meest effectieve trainingen doe je door het vermogen (watt), cadans (RPM) en hartslag (HF) te controleren en in de juiste zone te houden tijdens je trainingen”, aldus Martijn. 

GEGEVENS OP SCHERM
Door de speciaal door Wattbike ontwikkelde software kun je al jouw gegevens van de training op een groot scherm zien. Via bluetooth worden de gegevens direct naar je smartphone gestuurd, zodat je ze thuis kunt bekijken én delen. Wat ook handig is: als je bent aangemeld bij fitmanager (via de website), kun je je aanmelden voor de trainingen via de fitmanager-applicatie. Zo kun je altijd zien of er nog plek is.

Willem Dreeslaan 201
2729 NE Zoetermeer
079 - 331 16 74
info@ophoogtetrainen.nl
www.wattcyclingcenter-zoetermeer.nl