Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 2 - MEI 2019

scheidingsbegeleiding Zoetermeer

Een scheiding is een complex proces. “Ja, ik wil!” is nu eenmaal eenvoudiger gezegd dan: “Nee, ik wil niet meer!” Bovendien kan een scheiding uitmonden in een emotionele achtbaan. Zeker als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn. Het is een ingrijpende gebeurtenis met financiële en fiscale consequenties. Een rouwproces waar je in fases doorheen moet. Professionele scheidingsbegeleiding lijkt dan ook een verstandige optie als basis van een nieuwe start. Je laat je kinderen toch niet de dupe worden van een vechtscheiding?

Er samen goed uitkomen is de basis van een nieuwe start!

Na twintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening startte Sandy Buurman- Drenth in 2014 Scheidingsbegeleiding Zoetermeer e.o. Inmiddels is zij geregistreerd MfN mediator met een familie-accreditatie. “Het voordeel van mediation ten opzichte van ieder een eigen advocaat, is dat je samen in goed overleg tot goede afspraken komt. Zo verloopt een scheiding sneller en soepeler, omdat je invloed hebt op de afspraken die je samen maakt. Voor je gezondheid is het ook een stuk beter, omdat je eerder aan je rouwverwerking toekomt en er minder stress bij komt kijken. Bovendien is een scheiding met mediation een stuk goedkoper.” 

scheidingsbegeleiding zoetermeer

BELANG VAN DE KINDEREN VOOROP!
“Kinderen hebben geen invloed op de keuze van hun ouders om te scheiden. Ze zijn er wel vaak de dupe van. In mijn praktijk, staat altijd het belang van de kinderen voorop. Ik ben kernpartner van het Scheidingspunt Zoetermeer en ik werk samen met veel hulpverleningsorganisaties binnen de regio, zoals Kwadraad, Meerpunt, De Opvoedpoli, JGZ , Jeugd- en Schoolformaat. Ik heb daardoor korte lijnen binnen die organisaties. Zodoende kan ik snel schakelen voor mijn cliënten en hun kinderen in situaties waar hulp nodig is. Daarnaast kan ik putten uit veel ervaring op het gebied van kinderen en scheiding en denk ik desgewenst actief mee bij het zoeken naar een oplossing.”

WAARVOOR KUN JE BIJ MIJ TERECHT?
“Niet alleen ouders met minderjarige kinderen die in scheiding liggen, kunnen bij mij terecht. Uiteraard help ik ook mensen zonder kinderen die uit elkaar gaan. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om mensen eenzijdig te begeleiden. Dit komt bijvoorbeeld voor als één van de partners een advocaat in de arm heeft genomen. Of als iemand die met zijn partner elders in mediation zit, behoefte heeft aan een externe adviseur die meekijkt en meedenkt in zijn of haar belang.  Met een gratis en vrijblijvend gesprek probeer ik mensen op weg te helpen. Mensen hebben immers behoefte aan handvatten en ik wil ze een lichtpunt aan het eind van de tunnel geven.”

Van Zuijtland 3
2731 GN Benthuizen
079 - 260 00 10
06 - 537 246 23
info@scheidingsbegeleiding-zoetermeer.nl
www.scheidingsbegeleiding-zoetermeer.nl