DE GOUDEN SLEUTEL

In elk huis hoort een kluis. In elke woning ligt namelijk waardevolle spullen. Denk aan sieraden, geld, een laptop en waardepapieren. Afhankelijk van wat je in de kluis wilt beschermen en waartegen kun je de perfecte kluis uitkiezen bij De Gouden Sleutel aan Dorpsstraat 158.

In elk huis hoort een kluis

Wist je dat een tijdje geleden nieuwbouwhuizen werden opgeleverd met een standaard plek in huis voor de kluis. “Je hoefde alleen maar een deur erbij te kopen en dan had je een ingebouwde kluis. Het nadeel daarvan was dat inbrekers precies wisten waar de kluis zat. Om die reden werd het project na de eerste inbraken al snel gestopt”, zegt De Gouden Sleutel-eigenaar René Weststrate lachend.

VAST PUNT
Nu moet men gelukkig zelf op zoek gaan naar een kluis. Dat kan uitstekend bij De Gouden Sleutel, gespecialiseerd in het leveren en installeren van beveiligingsproducten voor bedrijven en particulieren. Een kluis mag eigenlijk niet ontbreken in een woning. Het is een vast punt waar je onder meer kassabonnen, sieraden, paspoorten en verzekeringspapieren bewaart. “Een gemiddelde inbraak duurt slechts tussen de 7 en 10 minuten. Om die reden is het handig om alle waardevolle items in een kluis te bewaren, omdat een goede safe niet binnen die tijd open te krijgen is.”

DE GOUDEN SLEUTEL

VERANKERING
Er zijn verschillende soorten kluizen. Er zijn kluizen die beschermen tegen diefstal en/of ongewenste nieuwsgierigheid (inbraakwerende kluizen), tegen hitte (brandwerende kluizen en safes) en tegen beide (braak- en brandwerende kluizen). Een dafasafe is een goede optie voor het beschermen van magnetische informatiedragers, zoals een harde schijf of cd’s, tegen onder meer brand, water en stof. Maar waar laat je die kluis? “Ik zeg altijd: als de kluis goed verankerd is, kan die midden in de huiskamer staan. Het gaat om de stevigheid van de muur of vloer waarop het gemonteerd is. Soms vragen mensen aan ons of wij ’m helemaal achterin een knieschot kunnen plaatsen. Dat kan, maar dan kom je er zelf ook niet gemakkelijk bij.”

BEDIENING
Ook is er de keuze in de bediening, zoals een sleutel of elektronisch codeslot. Ook een combinatie daarvan is mogelijk. “Voor een particulier raden we vaak een sleutel aan. Wij geven als tip mee om de sleutel met een paperclip in een radiator te hangen. Geen enkele inbreker gaat al die radiatoren langs.”

INDICATIE
Bij inbraakwerende kasten is de hoogte van de indicatie waardeberging belangrijk. Dit bedrag geeft aan hoeveel waarde je veilig in de safe kunt opbergen. Hoe hoger het bedrag, hoe braakwerende de kluis. De indicatie waardeberging wordt als richtlijn door verzekeraars gebruikt.

KWALITEIT
René: “Een kluisje bij een bouwmarkt kost misschien 50 euro, maar dat is een geldkistje met een deur. Als je dat ding op zijn kant laat vallen, is-ie open. Vanaf ongeveer 190 euro heb je bij ons wél
een goede kluis.”

Dorpsstraat 158
2712 AP Zoetermeer
079 - 316 02 74
info@goudensleutel.nl
www.goudensleutel.nl