de makelaars

“De hectische huizenmarkt is bijna dagelijks nieuws. Het is niet alleen een kwestie van veel vraag en weinig aanbod, maar ook het gevolg van de historisch lage rente en minder nieuwbouwprojecten. Vraagprijzen worden soms fors overboden door kopers die de boot niet willen missen. Vooral starters worden de dupe van deze hype. Uit statistieken van het CBS blijkt dat de woningverkopen licht dalen en prijsstijgingen minder hard gaan. Tegelijkertijd wachten doorstromers met het te koop zetten van hun huis, totdat ze zelf een huis hebben gekocht. Al met al is de aan- en verkoop van een huis een spannend proces,” vertelt Jeroen Jenné van DE Makelaars.

Elk huis heeft een verhaal. Laat het ons vertellen.

Na twintig jaar makelaarservaring in loondienst bleek, ondanks de vastgoedcrisis in 2010, de tijd rijp voor een uitdaging. Samen met zijn broer Erik Jenné en Niels Baars startte Jeroen een allround NVM makelaarskantoor in Rotterdam én Zoetermeer. De focus ligt op de regio’s Rijnmond en Haaglanden. “Een frisse kijk en een actieve handen-uit-de-mouwen mentaliteit zijn kenmerkend voor onze persoonlijk aanpak die met de tijd meegaat. De aan- en verkoop van een huis is ook een emotioneel proces. Redenen om te verhuizen zijn zeer divers. Dat heeft onder andere te maken met de levensfase waarin men verkeert. Zijn de kinderen de deur uit of is er sprake van gezinsuitbreiding? Wilt u van een woning met een tuin naar een appartement of juist andersom? Of groeit u uit uw eengezinswoning en bent u toe aan een twee-onder-één-kapper? Achter elk huis schuilt dus een verhaal. De aan- en verkoop van uw meest waardevolle (toekomstige) bezit vereist expertise van de lokale markt en professionele begeleiding. Laat het ons vertellen.”  

de makelaars

NO-NONSENSE AANPAK
“We houden niet van delegeren. Korte lijnen en een vast aanspreekpunt na de eerste vrijblijvende kennismaking staan borg voor persoonlijke begeleiding bij het aan- of verkoopproces. Strategie en presentatie op Funda maken het verschil bij de totstandkoming van een optimale verkoopprijs. Sommige factoren kunnen daarbij een rol spelen. Wilt u bijvoorbeeld uw huis snel verkopen en bent u bereid om tussentijds te huren? Of spreekt u liever een specifieke verkoopdatum af? Verkoopstrategie blijft maatwerk en het overbrengen van het juiste gevoel. Iedere situatie is anders en dat maakt ons vak boeiend. Uiteindelijk bepalen we samen de strategie die we afstemmen op de potentiële doelgroep. Is het een doorstromer uit Zoetermeer of komt de “koper” uit een andere stad? Bij de aankoop van uw droomhuis signaleren wij eventuele verborgen gebreken of andere addertjes onder het gras. Is de vraagprijs wel reëel en welke ontbindende voorwaarden zijn van toepassing? Als ervaren NVM-registermakelaars en gecertificeerde taxateurs staan we garant voor verantwoorde aankoopbeslissingen.”

de makelaars

CONSULTANCY & NIEUWBOUW
“Beleggers en projectontwikkelaars schakelen ons in bij de aankoop van (kantoor)gebouwen die ze bijvoorbeeld willen transformeren naar appartementen. Sluit de markt nog aan bij de geïnitieerde plannen en is het gewenste resultaat wel reëel? Gemeenten en woningbouwcorporaties winnen advies in over de mogelijkheden van bepaalde locaties of de vaststelling van een woonvisie. Tot slot zijn we als full-service makelaarskantoor ook betrokken bij diverse nieuwbouwprojecten zoals het project Schinkels met de authentieke Dorpsstraat op loopafstand en De Kroon in het bruisende Stadshart. De transformatie van de stadhuistoren naar 27 luxueuze appartementen door Dura Vermeer is nu al een groot succes,” besluit Jeroen.

DE MAKELAARS
Schoutenhoek 40    
2722 EJ Zoetermeer
079 - 323 88 38

Westersingel 94
3015 LC Rotterdam
010 - 820 09 42

info@demakelaars.nu
www.demakelaars.nu