Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 6 - NOVEMBER 2018

RVOZ

Een goede gezondheid is misschien wel het allerbelangrijkste wat er in het leven bestaat. Daarmee valt of staat immers vaak de kwaliteit van leven? De laatste jaren besteden we daar gemiddeld dan ook steeds meer tijd en aandacht aan. En dat is niet voor niets. Een goede gezondheid is niet altijd vanzelfsprekend, maar je kunt zelf wel allerlei dingen doen om zo gezond mogelijk te leven. Proberen gezonder te eten, op tijd naar bed, stoppen met roken en matigen van het nuttigen van alcohol zijn zomaar enkele voornemens die menigeen zich voorgenomen heeft. Lukt dat dan ook altijd?

Eerste Hulp Bij Ondernemen

Dat is per persoon verschillend. Maar als je je bewust bent van een ongezonde levensstijl, dan kun je zelf al snel enkele eenvoudige stappen zetten. Advies vragen bij je huisarts, een preventief vitaminekuurtje nemen, een app installeren op je mobiel die je helpt bij het stellen en realiseren van doelen die een gezonde levensstijl bevorderen, of zorgen dat bewegen en gezond leven deel uit gaat maken van je dagelijks ritme. Als je zelf niet zo gedisciplineerd bent, dan zijn er alternatieven, zoals een personal trainer, diëtist of een sportschool die fungeren als de spreekwoordelijke stok achter de deur. 

RVOZ
Benita van Wegen - voorzitter RVOZ

HOE ZIT HET EIGENLIJK MET DE GEZONDHEID VAN JOUW ONDERNEMING?
Is die nog altijd fris en fruitig, en barstensvol energie, of beginnen de eerste pijntjes en kwaaltjes zich aan te dienen? Als jouw onder-neming zich in de kracht van zijn leven bevindt, is er ogenschijnlijk niets aan de hand. Maar hoe zorg je dat dat ook zo blijft? Je kunt niet naar de huisarts voor een goed ondernemersadvies, en de app ‘zo hou je je onderneming gezond’ is voor zover wij weten ook nog niet breed uitgerold. En als zich onverhoopt een pijntje of kwaaltje aandient, welke stappen zet je dan, of bij wie kun je dan terecht voor een advies? 

Een branchevereniging kan uitkomst bieden en ook bij de Kamer van Koophandel kun je voor verschillende zaken terecht. Maar soms gaat dan net weer een stapje te ver en heb je gewoon behoefte aan even sparren met een collega-ondernemer, iemand die de stad waarin je woont en werkt kent en die weet hoe het spel gespeeld wordt. Een club ondernemers die begrijpt wat er bij jou speelt en bij wie je terecht kunt voor vragen of advies. 

De RVOZ is zo’n vereniging. Als belangenbehartiger zetten zij zich in voor een goed ondernemersklimaat in Zoetermeer, waarin jij alle ruimte en mogelijkheden hebt om te doen waar je goed in bent en waaraan je zelf een actieve bijdrage kunt leveren. En dat doen zij graag. Niet alleen door deel te nemen aan verschillende lokale en regionale initiatieven, maar ook door korte lijnen te hebben met stakeholders en regelmatig in gesprek te gaan met de Zoetermeerse politiek. Regelmatig is er ‘spreekuur.’ 

‘HULPVERLENERS’
Tijdens netwerkbijeenkomsten voorzien ze jou van tips en inspiratie door enthousiaste sprekers uit te nodigen die interessante onderwerpen bespreken. Het bestuur en de leden zijn stuk voor stuk ‘hulpverleners’, gedreven ondernemers, net als jij, die werkzaam zijn in het MKB en grootbedrijf, en die gevestigd zijn in Zoetermeer of een sterke binding hebben met de stad. Van zzp’er tot multinational. Op die manier vormt de RVOZ een platform voor ondernemers om te verbinden, te ondersteunen en om raad te geven. Een plek waar je terecht kunt als je advies wilt van collega’s, om een second opinion kunt vragen of iemand zoekt om eens mee te sparren over de gezondheid van jouw onderneming. Voor een grote, ingrijpende ‘operatie’ verwijzen we je door naar de specialist, maar we helpen je graag om jouw onderneming gezond te houden. 

MEER INFORMATIE
Op onze website kun je alvast een kijkje nemen voor meer informatie, of je direct aanmelden voor een ‘consult.’ Ook vind je hier onze leden. Er zit vast wel iemand tussen die je kent. Je bent van harte welkom om als introducé met een collega-ondernemer een bijeenkomst bij te wonen, maar je bent ook alleen van harte welkom. Wij willen graag met je kennismaken en stellen je graag voor aan de rest van onze leden. RVOZ – Eerste Hulp Bij Ondernemen! Zien we je tijdens het ‘spreekuur’ bij een van onze bijeenkomsten?

RVOZ
Ook lid worden van de RVOZ? Neem contact op via secretariaat@rvoz.nl of kijk voor meer informatie op www.rvoz.nl