Mijn Zaak Lansingerland KRANT NR 10 - JUNI 2018

POLIKLINIEK BERGSCHENHOEK

Even wat trappen op (of snel met de lift) en dan vind je op de eerste verdieping van Gezondheids-centrum Parkzoom de Polikliniek Bergschenhoek. Sinds 2011 kun je hier terecht voor spreekuren en poliklinische ingrepen bij de buitenpolikliniek van het LangeLand Ziekenhuis Zoetermeer. “Een verlengstuk van het ziekenhuis.”

“Een bekend gezicht voelt toch vertrouwd”

Eenmaal op de eerste etage denk je niet direct dat je in een ziekenhuis bent. Dat is ook precies de bedoeling van de Polikliniek Bergschenhoek. Het is een professionele, maar rustige en kleinschalige buitenpolikliniek van het LangeLand Ziekenhuis. De specialisten van het Zoetermeerse ziekenhuis op het gebied van gynae-cologie, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, longgeneeskunde, neurologie, plastische chirurgie en reumatologie houden een spreekuur in Bergschenhoek. Ook kunnen er poliklinische ingrepen verricht worden, dus met plaatselijke verdoving en zonder volledige narcose. Denk hierbij aan kwaadaardige plekjes verwijderen of ooglidcorrecties.

POLIKLINIEK BERGSCHENHOEK

PERSOONLIJKE AANDACHT
“We willen graag dat Lansingerlanders en omwonenden weten dat zij bij de Polikliniek Bergschenhoek terecht kunnen voor spreekuren en kleine ingrepen”, zegt doktersassistente Ellen van Langen, terwijl zij enthousiast een rondleiding geeft door de moderne polikliniek. Bij elke kamer legt zij duidelijk uit wat er gebeurt, zoals röntgenfoto’s maken of bloed prikken. “We hopen nog meer mensen te kunnen helpen, waarbij we natuurlijk niet hopen dat er meer mensen ziek worden. Maar dat als er zorg nodig is men ook weet dat zij hier terecht kunnen. Bovendien met vaak korte wachttijden.” Collega Suze Steijsiger vult aan: “Er zijn zelfs Zoetermeerders die speciaal naar Bergschenhoek komen vanwege de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en het gratis parkeren. De specialisten uit het LangeLand Ziekenhuis nemen voor elke patiënt de tijd die nodig is tijdens het spreekuur.”

OOG VOOR DETAIL
Suze en Ellen, samen goed voor 10 jaar ervaring, vormen de gezichten van de buitenpoli-kliniek. Hun taken bestaan onder meer uit het ontvangen van de patiënten, maken van radiologieafspraken en het verzorgen van het bloedprikken. “Het team is kleiner, maar daardoor persoonlijker. Een bekend gezicht voelt toch vertrouwd. Juist de afwisseling van het werk maakt het zo leuk. Het ene dagdeel werken we voor de reumatoloog en het andere deel voor de gynaecoloog.”

PLANETREE
Van de kunst aan de muur tot de speeltjes voor de kinderen in de wachtruimte. Alles binnen de Polikliniek Bergschenhoek is opgezet volgens het Planetree zorgconcept. Dit gaat ervan uit dat niet alleen de behandeling je beter maakt, maar ook de omgeving waarin je wordt behandeld. Want als je een keer onverhoopt zorg nodig hebt, dan ga je natuurlijk liever naar een ziekenhuis dat er niet echt uitziet als een ziekenhuis!

Tjeerd Kuiperstraat 17
2662 GM Bergschenhoek
T    079 - 346 43 33
E    polikliniekbergschenhoek@llz.nl
W   www.langelandparkzoom.nl