dentalmind

De geschiedenis van het kunstgebit stamt uit 1789. De eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, had nog nauwelijks tanden in zijn mond. Hij was erg met zijn uiterlijk bezig en zijn imago leed eronder. Uiteindelijk bedacht zijn tandarts het allereerste kunstgebit dat bestond uit echte tanden, ivoor en lood. Een luxe die voor de gewone mens onbetaalbaar was. Gelukkig is die tijd voorbij. Je schamen voor een kunstgebit of gebitsprothese hoeft niet meer. Zeker nu de gebitsprothese niet meer van echte tanden te onderscheiden is.

Durf weer te lachen, dankzij de passie van Nela Ramirez!

Tandprotheticus Nela Ramirez werkt vanaf 2007 bij Dentalmind Tandprothetiek en is onlangs volledig afgestudeerd. Inmiddels is zij directeur van het bedrijf. Wat is nu het verschil tussen een tandtechnicus en een tandprotheticus? “Een tandtechnicus maakt alles in opdracht van de tandarts zoals kronen en bruggen en een tandprotheticus mag zelfstandig volledige gebitsprothesen maken zonder verwijzing. We hebben dan ook contracten met alle zorgverzekeraars die ons warm aanbevelen. Het woord kunstgebit is vervangen door gebitsprothese. Dat klinkt wat aangenamer. Een gebitsprothese gedeeltelijk of volledig is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Het resultaat van puur ambachtelijk vakmanschap gecombineerd met de modernste technieken. Zo kunnen onze patiënten weer stralend lachen,” volgens Nela die pas tevreden is als haar patiënten het zijn.

dentalmind

GEVOELIGE KAAK?
“Heb je een gevoelige en platte onderkaak? Dan is “Novus Soft Denture Liner” de oplossing. Novus is een zachte basis die we aan de onderzijde van de prothese persen. De voordelen zijn groot, het materiaal is niet poreus en blijft mooi. Ook op het gebied van de gedeeltelijke prothese is er een innovatie, nl; de Flex-prothese. In plaats van een harde kunststofprothese met vaak zichtbare metalen haakjes, vervaardigen wij een flexibele prothese van nylon, zonder zichtbare haakjes. 

VOLLEDIGE GEBITSPROTHESE & KLIKGEBIT
“Voor een volledige gebitsprothese kun je ons rechtstreeks benaderen voor een gratis consult. We bespreken de persoonlijke wensen en na een aantal afspraken beoordelen we samen de in was gemaakte proefprothese. Veranderingen zijn dan nog steeds mogelijk. Een gebitsprothese blijft namelijk maatwerk. De zorgverzekeraar vergoedt 75% van de kosten en de eigen bijdrage is dus 25% plus het deel van het eigen risico dat nog niet verbruikt is. Vooraf ontvang je natuurlijk een gespecificeerde offerte. Soms hebben patiënten een sterk geslonken kaak. Dan is een implantaat gedragen prothese of klikgebit de perfecte oplossing. Na het eerste consult zal duidelijk zijn welke optie het meest geschikt is inclusief het kostenplaatje. Voor de aanvraag bij de zorgverzekeraar werken we nauw samen met tandarts-implantoloog. Tot slot zijn we ISO 9001 gecertificeerd en scoren we hoog op nazorg, service en garantie,” besluit Nela.

Paletsingel 112
2718 NS Zoetermeer
079 - 361 03 300
info@dentalmind-tandprothetiek.nl
www.dentalmind-tandprothetiek.nl