Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2019

Ter Zake Het Ondernemershuis

Eigen baas. Wie droomt er niet van? Maar hoe pak je het aan? Veel potentiële ondernemers worstelen met deze vraag. Een idee omzetten in een onderbouwd ondernemersplan vraagt meer dan tomeloze energie. Sinds vijf jaar kunnen starters en zzp‘ers met hun ondernemerschapsvragen terecht bij Ter Zake Het Ondernemershuis (TZHO). 

Durf te vragen in Ter Zake Het Ondernemershuis

Ook Marloes de Ruiter, oprichter van MDR Concepts en Zoetermeerse Zakenvrouwen, had behoefte aan handvatten en volgde in 2017 de Eigen Baas Avondschool. 

“Inhoudelijk was de cursus waardevol en de contacten, de verbondenheid en het delen van elkaars ervaringen resulteren in een meerwaarde. Na afloop van de cursus miste ik mijn sparringpartners. De deelnemers, toevallig hoofdzakelijk vrouwen, bleken veel gemeen te hebben. Samen kom je tot betere ideeën en leer je van elkaars fouten. Waarom zouden we elkaar uit het oog verliezen? Begeleid door starterscoördinator Irma de Graaff vond vervolgens in februari 2018 een eerste kennismakingssessie in de vorm van “Durf te vragen” plaats bij TZHO. Ook andere ondernemende vrouwen waren welkom. De ruim dertig aanwezige vrouwen reageerden na afloop enthousiast. Kennelijk bleek er behoefte aan deze formule. Vervolgens richtte ik Zoetermeerse Zakenvrouwen op, een community voor carrièrevrouwen in Zoetermeer en omstreken. Het platform kent geen lidmaatschap en deelname is gratis. We geloven in de kracht van ambitieuze vrouwen die we graag ondersteunen in het ondernemerschap.”   

Ter Zake Het Ondernemershuis

PURE AMBITIE & PASSIE
“Marketing bleek tijdens de Eigen Baas Avondschool toch echt mijn ding. Met MDR Concepts richt ik me dan ook op marketing intelligence. Door data-analyse leer ik ondernemers om betere marketingkeuzes te maken,” vertelt Marloes. Daarnaast werkt ze ook nog als marketingmanager voor Crosspring waar ze organisaties ondersteunt in online branding en digitalisering. De ambitie & passie spatten van haar gezicht. “Onze samenleving wordt veel interactiever en bedrijven spelen daarop in. Zo kun je bij Coolblue je muur scannen en precies zien welke tv het best past! Mijn marketingkennis deel ik nu graag met de Zoetermeerse Zakenvrouwen en de starters bij TZHO.”  

WANNEER DURF JIJ TE VRAGEN?
“Veel starters zijn onzeker. Hoe pakken ervaren ondernemers het aan? Hoe kun je slim samenwerken en hoe vergroot ik mijn netwerk? Actuele kennis en ervaring van gevestigde ondernemers helpen starters, zzp’ers en MKB-ondernemers uit de regio op weg. Het small business event “Durf te vragen” dat TZHO samen met de ondernemersvereniging RVOZ organiseert, is inspirerend en laagdrempelig. Zo begeleidde ik dinsdag 12 maart jl. de sessie Marketing. Het draait om kennis delen, zodat men de juiste beslissingen kan nemen. Verder is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Andere sessies gingen over administratie, social media, groei, juridische zaken en netwerken. Tijdens de aansluitende netwerkborrel kun je ervaringen delen. De volgende “Durf te vragen” sessie is gepland op dinsdag 21 mei vanaf 19.00 uur. Vanaf medio april kun je je online gratis inschrijven via www.tzho.nl/agenda ,” adviseert Marloes enthousiast.  

Markt 3
2711 CZ Zoetermeer
079 - 346 97 00
info@tzho.nl
www.tzho.nl