JUST | Notaris van der Bijl

Druk, druk, druk. We hebben het allemaal druk. Werken, sporten, huishoudelijke klusjes en ga zo maar door. We nemen tegenwoordig zelden de tijd om een stapje terug te doen en na te denken over wat echt belangrijk is in het leven. Totdat er iets verkeerd gaat, dan maken we wél snel een afspraak bij de notaris. Je kunt dit voorkomen door JUST | Notaris van der Bijl in vertrouwen te nemen.

De notaris is ook vertrouwenspersoon

Camillus Overmeire filosofeert graag over het leven, maar komt uiteindelijk altijd terug op de rol van de notaris in het geheel. Velen denken een notaris niet tot nauwelijks nodig te hebben. Maar wat als je gaat scheiden of een dierbare komt te overlijden? Je wilt er niet aan denken, maar we kunnen er allemaal mee te maken krijgen. “53 procent van de relaties lopen stuk”, vertelt Camillus, commercieel manager van JUST | Notaris van der Bijl. “Dan sta je er alleen voor. Ben je dan werkelijk in staat om voor jezelf en eventuele kinderen te zorgen? En wat als je morgen een ernstig ongeluk krijgt? Mij overkomt dat niet, denken we allemaal. En als het gebeurt wordt er wel voor mij gezorgd, denken veel Nederlanders. Er wordt in grote lijnen voor je gezorgd, maar niet alles wat je nodig hebt. Daar
is een notaris voor nodig.”

JUST | Notaris van der Bijl

VERTROUWENSRELATIE
JUST | Notaris van der Bijl staat landelijk bekend om de lage prijzen en daardoor de laagdrempeligheid. “Maar de vertrouwensrelatie ontbreekt vaak, zoals bij de huisarts of vroeger de dominee. Er wordt geen tijd gemaakt voor een persoonlijk gesprek met de notaris. Wij moeten dat vertrouwen winnen en de cliënt moet dat vertrouwen vragen. Je kunt alles met ons delen. Ik raad aan om één keer per jaar met de notaris te overleggen over de huwelijkse voorwaarden, het testament en de veranderingen binnen het gezin, zoals kinderen of een nieuw huis. Als je verantwoordelijkheid neemt in het leven door te trouwen en kinderen te krijgen, moet je ook je verantwoordelijkheid nemen en een bezoek brengen aan de notaris”, aldus Camillus.

SOCIALE CONTROLE
“Wij zien vaak dat er een familievete ontstaat bij de nalatenschap, omdat het vaak komt doordat degene die overleden is de zaken niet goed heeft geregeld. Je wilt toch niet dat jouw kinderen later bonje krijgen, omdat jij niets op papier hebt gezet. Dat is misschien een stukje onwetendheid, maar ook een stukje sociale controle. We moeten daar meer op letten. Vroeger was niet alles beter, maar we moeten ervoor zorgen dat we weer dichter bij elkaar komen te staan.”

Bredewater 22
2715 CA Zoetermeer
079 - 323 97 61
zoetermeer@justnotarissen.nl
www.justvanderbijl.nl