shamla

Als er íemand is die bruist van de energie, dan is het wel Shamla Bhattoe. Naast een fulltimebaan stak zij jarenlang in de weekenden veel tijd in de haren en make-up van nichtjes en vriendinnen die op hun allermooist willen feesten. Toen de kans voorbijkwam om de Ondernemersschool Zoetermeer te volgen, greep de onderneemster-in-spé die met beide handen. “Tien weken lang werkte ik intensief aan mijn droom: Shamla Haar & Make-Up, mijn eigen salon voor haar, make-up, bruidsopmaak en stijladvies.”

De mooiste versie van jezelf

“Zolang ik me kan herinneren, heb ik al een passie voor haar en make-up”, vertelt Shamla, die van huis uit kapster is. “We waren thuis met vier meiden en ik keek altijd ademloos toe hoe mijn moeder al onze haren deed. Zij heeft ons geleerd om nooit op te geven en te doen wat je het liefste doet. Je kunt wel zeggen dat mijn moeder mijn allergrootste inspiratiebron is geweest om nu van mijn passie mijn werk te maken.” Vandaar ook dat Shamla niet alleen een visagie-opleiding volgde en meerdere kapperstrainingen, maar ook seminars bij de Kamer van Koophandel en netwerkbijeenkomsten voor ondernemers bijwoonde. 

shamla

NATUURLIJK EFFECT
“Daarna wist ik zeker dat ik een eigen salon wilde starten. Een plek waar ik anderen kan adviseren hoe ze de mooiste versie van zichzelf kunnen zijn. Weet je, bijna iedereen gebruikt make-up, maar lang niet iedereen weet hoe je je eigen gezichtsvorm kunt accentueren met eyeliner of foundation. Als je bij mij in de salon komt, leg ik je met je eigen make-up producten uit hoe je daarmee de mooiste versie van jezelf creëert. Soms door te camoufleren, soms door te shapen of juist te accentueren. Ik wil zo dicht mogelijk bij de persoon blijven, wat betreft make-up, en een natuurlijk effect creëren.” 

OOK OP DE MOOISTE DAG VAN JE LEVEN
Shamla adviseert niet alleen, je kunt ook bij haar terecht als je trouwplannen hebt. “Op de mooiste dag van je leven geeft het heel veel zekerheid als je iemand bij je hebt die je haar en make-up professioneel verzorgt. Van tevoren doen we een proefsessie en maken we foto’s. Ik pas de stijl van je haar en make-up aan je trouwjurk aan en zorg dat je stráált op  je trouwdag.”

shamla

ONDERNEMERSSCHOOL ZOETERMEER
Afgelopen november startte Shamla de 10-weekse opleiding aan de Ondernemersschool Zoetermeer. Tijdens deze opleiding werken (aspirant-)ondernemers aan hun ondernemersvaardig-heden. Met haar concept won de haar- & make-upstyliste de 2e prijs voor de beste ondernemerspitch. “Niet alles overdenken, soms moet je gewoon doen. Dat is een van de dingen die ik heb geleerd. Als je als startende ondernemer ergens tegenaan loopt, kun je dat meteen vragen aan de docenten, ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven die tijdens de opleiding langskomen. Ik kan niet wachten om nu gewoon te gaan doén en de mooiste versie van Shamla Haar & Make-up neer te zetten!”

Ter Zake Het Ondernemershuis
Ondernemerscoach Irma de Graaff
Markt 3
2711 CZ Zoetermeer 
079 - 346 97 00 
info@tzho.nl 
www.klaaromteondernemen.nl 

Shamla Haar & Make-Up 
Shamla Bhattoe
06 - 521 035 33
Shamla2019styliste@gmail.com