Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2020

ORTHODONTISTZOETERMEER

Hij heeft al zo veel monden voorbij zien komen in al die jaren. Orthodontist Aart van der Meij is namelijk al sinds 1995 verbonden aan Orthodontistenpraktijk Zoetermeer. Nog steeds staat bij hem voorop dat hij veel contact met zijn patiënten heeft en persoonlijk behan-delingen doet. En ondanks die vele jaren, in het Stadshart, is de orthodontisten-praktijk nog steeds innovatief. Sterker nog, ze lopen zelfs voor op de rest!

De meeste ervaring en toch voorlopen op de rest met innovatie, gaat dat samen?

“Orthodontie is een ervaringsvak”, begint Aart over de kunst van het rechtzetten van tanden en kiezen én het corrigeren van de stand van de kaken. “De eerste jaren moet je het vak nog leren. De valkuilen zie je pas na een jaar of vijf à tien. Sommige lezers denken wellicht: Aart doet het al zo lang, is de orthodontistenpraktijk dan niet ouderwets? Nee, die ervaring is juist heel belangrijk. Sterker nog, het is een voorwaarde om gericht te kunnen innoveren. Of het werk nog leuk is na al die jaren? Ja, omdat we steeds vernieuwen. Wij zijn een voorloper in de digitalisering van de orthodontie. Daardoor kunnen wij nauwkeuriger werken. Ook werken we veel samen met andere specialisten.”

ORTHODONTISTZOETERMEER

AANPAK
Een voorbeeld van vernieuwing is dat het vervelende gipshappen voor een beugel al een aantal jaar niet meer hoeft bij Orthodontist Zoetermeer. “Een scan is veel comfortabeler voor de patiënten. Ook past een beugel na een scan beter dan bij gips, dat uitzet of krimpt.” Vooral kinderen hebben vaak een beugel nodig vanwege een gebitsafwijking. Dat vereist een andere aanpak dan bij volwassenen. “Kinderen willen meer op hun gemak gesteld worden. Dat lukt ons door de charmes van onze assistenten en een rustige uitleg. Ook merken zij dat andere leeftijdsgenoten in de stoel nooit in paniek zijn.”

VERNIEUWING
Een ander voorbeeld van de vernieuwende werkwijze van Orthodontist Zoetermeer is de manier waarop sinds kort slotjesbeugels worden geplaatst. “Alle slotjes worden in één keer aangebracht. Dat wordt via de computer voorbereid. Dat heet indirect bonding. Vroeger ging het per slotje”, zegt Aart, die aangeeft dat sommige orthodontisten tegenwoordig minder gebruik maken van een buitenboordbeugel. “Dat klinkt heel sympathiek, maar dan wordt de buitenboordbeugel vervangen door het trekken van kiezen. Dat kan invloed hebben op je gezicht. Tanden hebben namelijk een relatie met je kaak, maar ook met je gezicht.”

BEGELEIDING
De begeleiding van het behandeltraject is enorm belangrijk. Waar ben je financieel aan toe en hoe is de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering? Een voorlopig behandelplan wordt eerst met de patiënt en ouders besproken. Bij de balie ontvangen zij een kostenbegroting met de geschatte duur en kosten van de voorgenomen behandeling. Zo kom je nooit voor een verrassing te staan!

Promenadeplein 119
2711 AB Zoetermeer
079 -342 36 32
info@orthodontistzoetermeer.nl
www.orthodontistzoetermeer.nl