Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 6 - NOVEMBER 2018

ter zake het ondernemershuis

Ontmoeten, kennis delen en zaken doen. Ter Zake Het Ondernemershuis (TZHO) is voortdurend in beweging. De agenda staat maandelijkse vol met inspirerende activiteiten voor starters, zzp’ers en small business. Ondernemerscoach Irma de Graaff en beleidsmedewerker economie Harold Beffers geven samen vorm aan de inhoud van het programma. “Ondernemen doe je niet alleen,” vertelt Harold. “Met de kennis en ervaring van andere ondernemers uit diverse sectoren kun je verder komen. Het stimuleren van business-to-business is dan ook één van onze speerpunten.”

De kracht van netwerken is veel meer dan visitekaartjes uitwisselen!

“De samenwerking met de verschillende ondernemersnetwerken in Zoetermeer verloopt uitstekend,” vertelt Irma. “Over de definitie van netwerken bestaan nog wel wat misverstanden. Het leggen en onderhouden van functionele contacten is namelijk meer dan de uitwisseling van visitekaartjes. Netwerken is onlosmakelijk verbonden met ondernemen. Het is een krachtig instrument om doelen te bereiken. De groei van je onderneming staat of valt met het onderhouden van de juiste contacten. Het is een logische optelsom. Een uitgebreid zakelijk netwerk vergroot de kans op succes. Een kwestie van kennis delen, de gunfactor en mond-tot-mondreclame. Netwerken is echter geen eenrichtingsverkeer. Het betekent dus niet dat je altijd direct iets voor een ander hoeft te betekenen. Bewust bezig zijn met wat ondernemers elkaar te bieden hebben. Daar draait het om. Bij het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van netwerken voor starters, zzp‘ers en small business kunnen wij een belangrijke rol spelen.”

ter zake het ondernemershuis

NETWERKEN MOET LAAGDREMPELIG EN KOSTELOOS ZIJN
“Ondernemersverenigingen willen krachten van ondernemers bundelen. Ontmoeten en verbinden staan centraal. Die gedachte sluit natuurlijk naadloos aan bij onze visie en verklaart de nauwe samenwerking met ondernemersnetwerken zoals de ondernemersvereniging RVOZ, Floravontuur Businessclub, Meer Puur Netwerken, Vrouwennetwerk Zoetermeer & omstreken en Zoetermeerse Zakenvrouwen,” vervolgt Harold. “Met de ondernemersvereniging RVOZ werken we al langer samen. Onlangs hebben we samen weer een small business event gehouden met als titel “Durf te vragen!” Het was een bijeenkomst met inspirerende workshops met aansluitend een netwerkborrel om ervaringen te delen. Sinds afgelopen zomer is TZHO, aan de Markt 3, de thuisbasis van Meer Puur Netwerken. Eén keer per veertien dagen organiseert dit ondernemersnetwerk hier hun netwerkbijeenkomst met gemiddeld twintig deelnemers die contacten uit willen wisselen en hun horizon willen verbreden. Wie ben je? Wat doe je en heb je een vraag? Succesvol netwerken is zo laagdrempelig en to the point.”

WIJ STIMULEREN EN FACILITEREN
“De samenwerking met ondernemersnetwerken verloopt wel onder bepaalde voorwaarden. Zo zijn de workshops voor iedere bezoeker vrij toegankelijk en kunnen ondernemers kosteloos kennismaken met diverse netwerken. We willen de drempel voor onze doelgroep zo laag mogelijk houden en business-to-business faciliteren en stimuleren. Netwerken is dus goed om je heen kijken met een open vizier. Aansluiten bij een netwerk brengt alle deel-nemers verder. TZHO kan bij het samenstellen van het programma van workshops en events met ondernemers meebewegen. Als je dus kennis met andere ondernemers wil delen, ben je bij ons aan het goede adres. Kortom, bekijk de agenda, kom gewoon eens langs en ontdek wat TZHO en de ondernemersnetwerken voor jou kunnen betekenen!”, besluit Irma.

Markt 3
2711 CZ Zoetermeer
079 - 346 97 00
06 - 257 07 797 Irma de Graaff ondernemerscoach
info@tzho.nl
www.tzho.nl